Maistinių kviečių gemalų nauda organizmui

Picture2

10 Vas Maistinių kviečių gemalų nauda organizmui

 

Ar turite savo virtuvėje maistinių kviečių gemalų?

Pasak sveikos mitybos specialistų, maistiniai kviečių gemalai – tai natūralus vitaminų ir mineralų šaltinis. Ypač jie naudingi žiemos metu, kai lauke šalta, plinta įvairūs virusai, o visiems šeimos nariams ypatingai svarbu stiprinti savo imunitetą bei pasirūpinti gera savijauta.

Kviečių gemalai gaunami iš kviečio grūdo branduolio. Jame kaupiamos pačios vertingiausios medžiagos – naudingi vitaminai ir mikroelementai.

Maistiniuose kviečių gemaluose yra daug A, A1, B1, B2, B6, D2, E, PP vitaminų, baltymų, angliavandenių, polinesočiųjų riebalų rūgščių. Taip pat juose gausu mineralinių medžiagų, tokių kaip kalis, kalcis, magnis, cinkas, geležis, varis, fosforas ir natris, kurios patekusios į organizmą stiprina imunitetą.

Mitybos specialistai pripažįsta teigiamą grūdų ir jų gaminių poveikį žmogaus organizmui: virškinimui, kraujotakai, nervų sistemai. Be to, kviečių gemalai suteikia energijos daug protiškai dirbantiems, aktyviai sportuojantiems žmonėms, gerina smegenų veiklą, o svarbiausia – suteikia sotumo jausmą, suvalgius jų vos keletą gramų.

Nereikėtų pamiršti, kad kviečių gemalai yra labai maistingi, todėl per parą termiškai neapdorotų maistinių gemalų rekomenduojama suvartoti vidutiniškai 2-4 valgomuosius šaukštus.

Naudojant kviečių gemalus maistui ruošti, jų negalima virti, kad nežūtų biologiškai vertingos medžiagos. Sumanūs virtuvės šeimininkai sugalvoja įvairiausių ir kiekvieną kartą skirtingų būdų, kaip gemalais paskaninti gaminamus patiekalus. Jie rekomenduoja užpilti juos vaisių ar daržovių sultimis. Taip pat vartoti kaip maisto priedus pagrindiniams patiekalams pagardinti: pavyzdžiui, išsivirti savo mėgstamos košės ir pagardinti ją kviečių gemalais. Gemalai puikiai dera kartu su jogurtu ar pienu, tinka įberti į džemą, mišrainę ar salotas. Be to, jais galima apibarstyti sumuštinukus, omletą, žuvį ar kepsnius, įmaišyti į tešlą kepant blynus, sausainius, bandeles ar keksiukus.

Maistiniai kviečių gemalai ne tik skanūs, bet iš tiesų labai naudingi mūsų organizmui, todėl kiekvienam verta juos išbandyti. Vartodami gemalus jausitės sotūs ir laimingi, be to, sustiprinsite savo imunitetą ir atsparumą žiemos metu plintančioms ligoms.

 

Picture1

Komentarų nėra

Rašyti komentarą