Naujienos

tikra mityba, receptas, košė, moliūgai

27 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – ŽIRNIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGAIS

Spalio mėnesio moliūgų receptus užbaigsime su ŽIRNIŲ KOŠE SU MOLIŪGAIS! Gamybai reikės: • 180 g. skaldytų žirnių;• vandens (žirniams);• 345 g. moliūgų;• 5 ml. aliejaus (moliūgo kepimui);• 40 g. svogūnų;• 5 ml. aliejaus (svogūnų kepimui);• 130 ml. vandens;• Druskos;• Juodųjų pipirų. Gamybos eiga: Skaldyti žirniai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu...

Daugiau

20 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

Šiandien siūlome išmėginti AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPĄ Gamybai reikės: 450 g. moliūgo;200 g. avinžirnių;470 ml. vandens (avinžirniams);3 skiltelių česnako;1 v. š. citrinos sulčių;Druskos;80 g. raudonosios paprikos;Kalendros;Juodųjų pipirų;Druskos;Aliejaus (kepimui). Gamybos eiga: Avinžirniai užpilami karštu vandeniu ir paliekami brinkti per naktį.Moliūgai valomi, plaunami, perpjaunami pusiau, išimamos sėklos, ir sutarkuojami burokine tarka.Citrinos...

Daugiau
tikra mityba, receptas, virtiniaii, varškė

13 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTI VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI

Gamybai reikės: 225 g. varškės 9 %;120 g. moliūgo;38 g. bulvių krakmolo;Druskos. Gamybos eiga: Moliūgai supjaustomi kubeliais ir dedami į verdantį vandenį.Moliūgai blanširuojami apie 5-10 min.Suminkštėję moliūgai sutrinami elektiriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).Trinti moliūgai atvėsinami iki ne aukštesnės kaip +40°C temperatūros.Į dubenį sudedama varškė, sutrinti atvėsinti moliūgai, krakmolas ir viskas...

Daugiau
sriuba, moliūgai, tikra mityba

06 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU AVINŽIRNIAIS

Dalinamės TRINTOS MOLIŪGŲ SRIUBOS SU AVINŽIRNIAIS receptu! Gamybai reikės: 700 g. moliūgo;200 ml. vandens (troškinimui);3 skiltelės česnakų;300 g. morkų;80 g. svogūnų;Aliejaus (daržovių kepinimui);400 g. bulvių;1000 ml. vandens;Druskos;Pipirų;Ciberžolių;Bazilikų;150 g. avinžirnių;Vandens (avinžirniams). Gamybos eiga: Avinžirniai užpilami šaltu vandeniu ir paliekami išbrinkti per naktį.Moliūgai pjaustomi vidutinio dydžio kubeliais.Supjaustyti moliūgai dedami į puodą...

Daugiau

04 Spa Konkursas „„Sveikatiados“ pietų lėkštė“

Konkursas „„Sveikatiados“ pietų lėkštė” skirtas įtrauskirtas ugdyti vaikų sveikatai palankios mitybos įgūdžius, pietauti ugdymo įstaigoje, skatinti rinktis sveikatai palankų maistą ir mažinti maisto švaistymą. Konkurso laikotarpis: rugsėjo 1d. – lapkričio 13 d. 17 val. Pratęstas iki Sausio 15 d. 17 val. Nugalėtojai bus skelbiami: Sausio 30 d. Konkurso...

Daugiau
moliūgai, tikra mityba, oradžinė, sriuba

29 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

Artėja spalis, kuris tikrai daugeliui asocijuojasi su Moliūgais 🎃, tad pats metas receptams, kurių sudėtyje yra moliūgai 🎃 Dalinamės  TRINTOS MOLIŪGŲ SRIUBOS SU LĘŠIAIS receptu 🎃 Gamybos eiga: 700 g. moliūgo;200 ml. vandens (troškinimui);3 skiltelės česnakų;300 g. morkų;80 g. svogūnų;Aliejaus (daržovių kepinimui);400 g. bulvių;1000 ml. vandens;Druskos;Pipirų;Ciberžolių;Bazilikų;150 g. lęšių;Vandens...

Daugiau
tikra mityba, receptas, varškėčiai

22 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖČIAI SU BATATAIS

Šį penktadienį dalinamės ORKAITĖJE KEPTŲ VARŠKĖČIŲ SU BATATAIS receptu! Gamybai reikės: 350 g. varškės 9 %;300 g. batatų;15 ml. aliejaus (batatų kepimui);1 vnt. kiaušinio;45 g. spelta miltų;Kepimo miltelių;Aliejaus (kepimui). Gamybos eiga: Batatai perpjaunami pusiau.Pjaustyti batatai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami orkaitėje +170-+180°C temperatūroje apie 20 min.Varškė...

Daugiau
moliūgas, moliūgo nauda, žalia, tikra mityba, sveikos mitybos standartas

20 Rgs MOLIŪGAS

🎃 Moliūgai - Natūralus vitaminų ir mineralų lobynas! 🎃 Ar žinote, kad moliūgai yra ne tik puikus papuošimas namams rudenį, bet ir neįkainojamas maisto šaltinis, pilnas naudingų medžiagų? Šių nuostabių daržovių nauda mūsų sveikatai yra tiesiog nepakartojama. Štai kodėl verta įtraukti moliūgus į savo racioną! 👇 🍂...

Daugiau

15 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA POMIDORŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

Šią savaitę norime pasidalinti TRITOS POMIDORŲ SRIUBOS SU LĘŠIAIS receptu! Gamybai reikės: 800 ml. vandens;400 g. pomidorų;200 g. lęšių;45 g. svogūnų;2 skiltelės česnako;15 ml. aliejaus (daržovių, kepinimui);Lauro lapų;Druskos;Pipirų. Gamybos eiga: Pomidorai plaunami, nuplikomi karštu vandeniu, lupami ir supjaustomi kubeliais.Svogūnai ir česnakai susmulkinami.Į puodą įpilamas aliejus. Smulkinti svogūnai ir česnakai...

Daugiau

11 Rgs BARAVYKAS IR JO NAUDA ŽMOGAUS ORGANIZMUI

Ruduo neatsiejamas nuo grybų, o grybų karalius – BARAVYKAS! Tad šiandien ir pakalbėkime apie BARAVYKŲ naudą mūsų organizmui Vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltinis. Baravykų sudėtyje gausu B grupės vitaminų, geležies ir cinko.Baravykų grybuose yra beta-glukanų, kurie turi priešuždegiminį poveikį ir gali padėti organizmui kovoti su uždegimais.Baravykų sudėtyje...

Daugiau