Naujienos

09 Kov Specializuotuose kvalifikacijos kėlimo kursuose dalyvavo visos Visagino ugdymo įstaigos!

  Kovo 6 dieną Visagino lopšelyje - darželyje ,,Auksinis raktelis" vyko specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai ,,Sveikatai palankių pietų patiekalų gamyba ir naujausių technologijų taikymas ir pateikimas vaikų valgiaraščiuose".   Kursų metu savo teorines žinias gilino bei gerąją patirtimi dalinosi visos Visagino miesto ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigos....

Daugiau

02 Kov Spragos ugdymo įstaigose ir tėvų auklėjime, dėl kurių kenčia vaikų sveikata

    Būtent vaikystėje formuojasi sveikos gyvensenos įpročiai ir nuo to gali priklausyti viso tolimesnio gyvenimo kokybė. Ne paslaptis, kad šiandien vaikai yra įpratę rinktis nesveiką maistą, o vietoj fizinio aktyvumo – pasyvų laisvalaikio leidimo būdą. „Labai svarbu, kad  sveikai gyventi vaikai nuo pat mažens būtų mokomi...

Daugiau

09 Vas Privers sunerimti: specialistė atskleidė, kas kaltas dėl vaikų viršsvorio

  Nors suaugusieji dažnai stengiasi išvengti persivalgymo, tačiau vaikus – atvirkščiai, nuolat skatina valgyti vis daugiau. Apie pastarųjų persivalgymo problemas vis dar kalbama mažai, bet nepaisant to, vaikų, susiduriančių su antsvorio problemomis, sparčiai daugėja. „Tiesa, kad apie vaikų persivalgymą kalbama mažai. Maistas, ypač kaloringas ir nesveikas,...

Daugiau

30 Sau Sveikos mitybos standarto komanda sukasi organizuojamų kvalifikacijos kėlimo kursų sūkuryje!

Sveikos mitybos standartas už tai, kad maistas vaikų ugdymo įstaigose atitiktų teisės aktų reikalavimus, tėvelių pageidavimus bei įstaigų galimybes! Įgyvendindami šį tikslą, mes nuolatos organizuojame specializuotus kvalifikacijos kėlimo kursus ugdymo įstaigų maitinimo skyriaus vadovams, virėjams, dietistams ir kitiems atsakingiems specialistams. Norite, kad specializuotus praktinius kvalifikacijos kėlimo kursus...

Daugiau

29 Sau Specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai Vilniuje

  Sausio 25 dieną specializuotuose praktiniuose kvalifikacijos kėlimo kursuose dalyvavo VšĮ ,,Dvylika žirnių" atstovės kartu su direktore Jana Kavaliauskiene. Kursų metu dalyvės gamino tausojančius vištienos patiekalus, kuriais greitu metu galės jau mėgautis Antakalnio gimnazijos, progimnazijos bei kitų ugdymo įstaigų bendruomenės, kurias maitina VšĮ ,,Dvylika žirnių"!   ...

Daugiau

22 Sau Praktiniai mokymai su Šiaulių rajono vaikų ugdymo įstaigų virėjais

  Šių metų sausio 18 dieną VšĮ ,,Tikra mityba" svečiavosi Šiauliuose, kur organizavo specializuotus praktinius kvalifikacijos kėlimo kursus. Kursai susidėjo iš dviejų dalių: teorinės, kurios metu dalyvės susipažino su sveikatai palankių pietų patiekalų gaminimo tendencijomis, technologinėmis naujovėmis, taip pat su tausojančiais gaminimo būdais, rekomendacijomis, kaip gaminti,...

Daugiau

15 Sau Pavojingi maisto deriniai, kurie sugadins šventinę nuotaiką

    Šventiniai patiekalai – tikras iššūkis skrandžiui, ypač tada, kai nevengiame išragauti kuo daugiau valgių ir apkrauname virškinimo sistemą netinkamais maisto deriniais. Mitybos specialistė Danguolė Gasparavičienė perspėja, kokių maisto derinių reikėtų vengti, norint nesusigadinti šventinės nuotaikos ir džiaugtis gera savijauta. „Per didžiąsias šventes stalai tiesiog lūžta nuo...

Daugiau

12 Sau Akrilamidas maisto produktuose gali didinti riziką susirgti onkologinėmis ligomis – taip sako Pasaulinė Sveikatos Organizacija

    Svarbu! Maistas turi būti saugus ir sveikatai palankus! Akrilamidas maisto produktuose gali didinti riziką susirgti onkologinėmis ligomis – taip sako Pasaulinė Sveikatos Organizacija. Dažniausiai vartojami produktai, kuriuose gali susidaryti akrilamidas – keptos, gruzdintos bulvytės, bulvių traškučiai, kava (akrilamidas susidaro skrudinant pupeles), sausainiai, krekeriai, vafliai, meduoliai, trapučiai, traški...

Daugiau

11 Sau Specializuotų praktinių kvalifikacijos kėlimo kursų atgarsiai

  Džiaugiamės dar nenuslūgusiais specializuotų praktinių kvalifikacijos kėlimo kursų įspūdžiais.    2017 metų lapkričio 22 bei gruodžio 6 dienomis, taip pat 2018 metų sausio 10 dieną, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro Viešbučių ir restoranų sektoriaus gamybinėje bazėje vyko specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai: ,,Sveikatai palankių pietų patiekalų gamyba, naujausių...

Daugiau