Sveikos mitybos ir gyvensenos projektas „Sveikatai palankūs“ tęsiasi

10 Rgp Sveikos mitybos ir gyvensenos projektas „Sveikatai palankūs“ tęsiasi

Nuo 2015 m. rugsėjo 1 d. VšĮ ,,Tikra mityba” iniciatyva Kauno apskrityje prasidėjo socialinės atsakomybės projektas ikimokyklinio ugdymo įstaigose ,,Sveikatai palankūs”, kuriuo siekiame padėti vaikams suformuoti sveikos mitybos įpročius visam gyvenimui, taip pat šviesti tėvus ir darželių bendruomenę , įdiegti sveikatai palankius patiekalus vaikų valgiaraščiuose.

Beveik per metus laiko įgyvendome išties daug idėjų: pravesta daug interaktyvių pamokėlių vaikams apie daržovių, grūdinių kultūrų, kitų sveikatai palankių maisto produktų naudą, mokėmės atpažinti kas sveika, o kas –ne, vyko beržų sulos degustacija, vaikai dalyvavo piešinių konkurse ,,Sveikatos šaltiniai”, sveikatai palankaus patiekalo konkurse, kur kartu su tėveliais kūrė sveikų patiekalų receptus.

Tai tik maža dalis to, kas jau įvyko, na o nuo rudens mūsų projektas tęsiasi toliau ir įvairių veiklų bus tiek mažiesiems, tiek jų tėveliams.

Toliau vyks paskaitos darželių personalui, tėveliams, kurių metu VŠĮ „Tikra mityba“ specialistai toliau dalinsis naujausiomis rekomendacijomis, iš kokių produktų darželiuose ir namuose vaikams paruošiamas maistas yra tinkamas, kokie patiekalai labiausiai atitinka vaikų poreikius, kalbėsime kaip pripratinti vaiką valgyti įvairų maistą, kodėl svarbus saikingumas ir kita aktualia informacija apie sveikatai palankią mitybą. Juk taip svarbu, kad ne tik vaikai būtų ugdomi sveikos mitybos pagrindų, bet, kad ir šeimoje būtų laikomąsi sveikos mitybos ir sveikos gyvensenos principų.

Projektas neliko nepastebėtas ir Kauno savivaldybės . Kauno miesto savivaldybės inicijuojama programa „Iniciatyvos Kaunui” skyrė finansavimą projektui ,,Sveikatai palankūs” kaip projektui, kuris sprendžia aktualias problemas ir yra orientuotas į aiškius rezultatus, kurie pagerins kauniečių gyvenimą.

Mes siekiame, kad visuomenė atpažintų ir rinktųsi sveikatai naudingą maistą bei laikytųsi sveikos subalansuotos mitybos principų tiek namuose, tiek ir darželiuose, mokyklose ar kitose viešojo maitinimo įstaigose.

Džiaugiamės, jog mūsų bendraminčių ratas plečiasi! Prie projekto jungiasi dar daugiau ugdymo įstaigų, kurioms sveikos mitybos ir sveikos gyvensenos principai yra tiesiog gyvenimo būdas!

Sveikiname prisijungus Kauno miesto darželį ,, Stebuklų šalis“ ir vieną iš pirmųjų Vilniaus privačių darželių ,,Augueko Dūzginėlis”!

stebuklu šalis  augueco

Džiaugiamės, kad Jums taip pat tai svarbu!

Untitled

Visus norinčius prisijungti prie projekto raginame rašyti: info@tikramityba.lt

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą