07 Bir BIRŽELIO 7 D. – PASAULINĖ MAISTO SAUGOS DIENA
Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva birželio 7-ąją švenčiama Pasaulinė maisto saugos diena.
Europos maisto saugos tarnybos užsakymu atliktos Eurobarometro apžvalgos duomenimis, net 55 proc. ES gyventojų ir apie 52 proc. lietuvių maisto sauga kelia didelį susirūpinimą, o beveik du trečdaliai vartotojų yra pakeitę savo mitybos įpročius, atsižvelgdami į gautą informaciją apie maisto saugą.
Pasaulinę maisto saugos dieną tarptautinės organizacijos – Pasaulio maisto ir žemės ūkio organizacija bei Pasaulio sveikatos organizacija, ragindamos veikti visus maisto grandinės dalyvius, iškėlė šiuos 5 tikslus:
- Užtikrinti saugą. Valdžios institucijos privalo užtikrinti saugų ir kokybišką maistą visiems.
- Auginti saugiai. Žemės ūkio ir maisto gamintojai turi laikytis gerosios gamybos praktikos.
- Laikyti saugiai. Verslo operatoriai turi įsitikinti, kad maistas yra saugus.
- Žinoti, kas saugu. Vartotojai turi žinoti apie saugų ir sveiką maistą.
- Susivienyti dėl maisto saugos. Dirbkime kartu siekdami saugaus maisto ir geros sveikatos!
Nepamirškite, kad maisto sauga, labai svarbi maisto pramonės sritis. Domėkitės maistu, kurį valgote!
Komentarų nėra