GARUOSE KEPTI LAŠIŠŲ FILE KEPSNELIAI SU APELSINAIS

23 Gru GARUOSE KEPTI LAŠIŠŲ FILE KEPSNELIAI SU APELSINAIS

Rytoj jau sėsime prie Kūčių stalo… ragausime 12 patiekalų ir bendrausime su artimaisiais… Likus dienai iki švenčių kolegė Virginija dalinasi paprastu, tačiau puikiai kūčių stalui tinkančiu GARUOSE KEPTŲ LAŠIŠŲ FILE KEPSNELIŲ SU APELSINAIS receptu!

Gamybai reikės:

  • 1 kg. lašišos;
  • 20 g. apelsinų;
  • 10 g. petražolių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų.

Gamybos eiga:

  1. Lašišą nuplauname, nusausiname, nupjauname odą.
  2. Apelsinus perpjauname pusiau. Iš dalies apelsinų išspaudžiame sultis, kitus supjaustome griežinėliais.
  3. Lašišą supjaustome gabalėliais, pasūdome druska, užpilame apelsinų sultis ir paliekame marinuotis 15-20 min.
  4. Lašišą kepame konvekcineje krosnyje su garų funkcija +170-180°C temperatūroje apie 10-20 min. Apiberiame pipirais.
  5. Apelsinų griežinėlius uždedame ant iškepusios lašišos.
  6. Petražoles susmulkiname ir uždedame ant lašišos.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą