ĮDARYTI BUROKĖLIAI SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS

19 Gru ĮDARYTI BUROKĖLIAI SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS

Likus kiek mažiau nei savaitei iki švenčių kolegė Gintarė dalinasi ĮDARYTŲ BUROKĖLIŲ SU PERLINĖMIS KRUOPOMIS receptu. Tai patiekalas, kuris puikiai tiks pakeisti jau nusistovėjusias burokėlių kombinacijas… Tad pabandom…

Gamybai reikės:

  • 200 g. burokėlių;
  • 30 g. perlinių kruopų;
  • Vandens (kruopų virimui);
  • 5 g. 82 % sviesto;
  • 15 g. svogūnų;
  • 15 g. morkų;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Nerafinuoto alyvuogių aliejaus (daržovių kepinimui).

Gamybos eiga:

  1. Burokėliai suvyniojami į foliją ir kepami konvekcinėje krosnyje apie 40min. +180°C temperatūroje.
  2. Morkos tarkuojamos burokine tarka, svogūnai pjaustomi kubeliais. Pjaustytos daržovės kepinamos su aliejumi +150 – +160°C temperatūroje apie 10-15 min.
  3. Perlinės kruopos perrenkamos ir plaunamos vandeniu, kruopos dedamos į verdantį vandenį ir verdamos apie 15-20min.
  4. Kepti burokėliai atvėsinami ir nulupami, su šaukštu išskobiamas jų vidus.
  5. Virtos perlinės kruopos sumaišomos su kepintomis daržovėmis ir sviestu.
  6. Į išskobtą burokėlį dedama virtų kruopų ir daržovių masė.
  7. Įdarytų burokėlių pusgaminiai kepami konvekcinėje krosnyje apie 5-7min. 180°C temperatūroje.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą