KALĖDINIAI MEDUOLIAI

17 Gru KALĖDINIAI MEDUOLIAI

O kokios gi Kalėdos be meduolių…? Siūlome išmėginti sveikesnių KALĖDINIŲ MEDUOLIŲ receptą!

Gamybai reikės:

  • 150 g. medaus;
  • 100 g. 82 % sviesto;
  • 2 bananų;
  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 2 a. š. cinamono;
  • 1 a. š. malto imbiero;
  • 1 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 1 a. š. malto kardamono;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 500 g. viso grūdo spelta miltų.

Gamybos eiga:

  1. Medų ir sviesta ištirpiname ir paliekame atvėsti.
  2. Bananus sutriname.
  3. Viso grūdo spelta miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, maltu imbieru, gvazdikeliu, kardamonu.
  4. Kiaušinius išplakame kol supūtos ir sumaišome su atvėsusia medaus ir sviesto mase.
  5. Į masę dedame miltus su prieskoniais ir viską gerai išmaišome.
  6. Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Tešlą šaltai laikome apie 1 val. (galima ir ilgiau).
  7. Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, leidžiame jai atitirpti ir iškočiojame apie 5 mm. storio.
  8. Su formelėmis išspaudžiame meduolius.
  9. Kepame +180oC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą