17 Gru KALĖDINIAI MEDUOLIAI
O kokios gi Kalėdos be meduolių…? Siūlome išmėginti sveikesnių KALĖDINIŲ MEDUOLIŲ receptą!
Gamybai reikės:
- 150 g. medaus;
- 100 g. 82 % sviesto;
- 2 bananų;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 2 a. š. cinamono;
- 1 a. š. malto imbiero;
- 1 a. š. maltų gvazdikėlių;
- 1 a. š. malto kardamono;
- 2 a. š. kepimo miltelių;
- 500 g. viso grūdo spelta miltų.
Gamybos eiga:
- Medų ir sviesta ištirpiname ir paliekame atvėsti.
- Bananus sutriname.
- Viso grūdo spelta miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, maltu imbieru, gvazdikeliu, kardamonu.
- Kiaušinius išplakame kol supūtos ir sumaišome su atvėsusia medaus ir sviesto mase.
- Į masę dedame miltus su prieskoniais ir viską gerai išmaišome.
- Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. Tešlą šaltai laikome apie 1 val. (galima ir ilgiau).
- Ištraukus tešlą iš šaldytuvo, leidžiame jai atitirpti ir iškočiojame apie 5 mm. storio.
- Su formelėmis išspaudžiame meduolius.
- Kepame +180oC įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra