10 Gru KALĖDINIS SILKĖS UŽKANDIS SU DARŽOVĖMIS
Ir vėl penktadienis, o kartu su penktadieniu vis arčiau ir šventės… Šį penktadienį dalinamės dar vienu mūsų išbandytu receptu – KALĖDINIU SILKĖS UŽKANDŽIU SU DARŽOVĖMIS!
Gamybai reikės:
- 50 g. silkės file;
- 60 g. avokado;
- 30 g. kaliaropės;
- 20 g. obuolio;
- 60 g. natūralaus jogurto;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- 45 g. morkos;
- 5 g. aliejaus (kepinimui);
- druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Žalumynų;
- 40 g. keptų burokėlių;
- 2 g. maltų linų sėmenų
Gamybos eiga:
Silkės file supjaustoma lazdelėmis, avokadas – kubeliais. Kaliaropės ir obuoliai nuvalomi ir sutarkuojami burokine tarka. Tarkuotos kaliaropės ir obuoliai sumaišomi su natūraliu jogurtu, beriama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Morkos sutarkuojamos burokine tarka ir pakepinamos keptuvėje su aliejumi apie 5-7 min, kad suminkštėtų. Ant morkų beriama druska, pipirai ir viskas geria išmaišoma. Kepti burokėliai supjaustomi kubeliais. Viskas sluoksniuojama: pirmiausia dedami kubeliais pjaustyti avokadai, ant jų lazdelėmis pjaustyta silkė. Silkė apiberiama maltais linų sėmenimis, vėliau pakepintos morkos, kaliaropių – obuolių masė, kubeliais pjaustyti kepti burokėliai ir papuošiama žalumynais.
Skanaus! Tegul Jūsų šventinis stalas būna tikrai šventiškas!
Komentarų nėra