Kuo ypatingos trešnės?

25 Bir Kuo ypatingos trešnės?

Trešnes verta valgyti ne tik dėl nuostabaus jų skonio!

 

Trešnės turtingos vitaminais A, B, C, P, geležimi, kaliu, natriu, magniu, kalciu, fosforu. Šios uogos aktyvina medžiagų apykaitos procesus, gerina apetitą ir smegenų darbą, stiprina organizmą. Tamsiai raudonos spalvos trešnėse daug antocianų ir karotinoidų – flavonoidų, kurie apsaugo ir stiprina kraujagyslių sieneles. Trešnės padeda sergant anemija, aprūpina organizmą geležimi. Ir tai tik dalis trešnių mūsų organizmui teikiamo gėrio 🙂

Renkantis uogas, atkreipkite dėmesį į kotelius: jie turi būti žali. Gelsvi koteliai rodo, jog trešnės yra pernokusios.

Valgykite trešnes nedidelėmis porcijomis (apie 300 g) po kelis kartus per dieną. Valgykite lėtai, pasimėgaudami kiekviena uoga. Tai padės išvengti pilvo pūtimo.

 

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą