
11 Spa Maistingiausios ir naudingiausios kruopos
Pačios naudingiausias ir maistingiausias kruopas – GRIKIAI!
Grikių nauda:
grikiuose gausu geležies, kalcio, kalio, fosforo, jodo, cinko, fluoro, molibdeno, kobalto, B grupės vitaminų, folio rūgšties, vitaminų PP ir E. Grikių kruopose taip pat yra krakmolo, baltymų, cukraus, aliejaus, organinių rūgščių, riboflavino, tiamino. Lizino ir metionino kiekiu grikių baltymai pranoksta visas kitas grūdines kultūras. Juose esančios maistingosios medžiagos įsisavinamos itin lengvai ir greitai.
Grikiai teigiamai veikia kepenis ir žarnyną. Juos patariama vartoti užkietėjus viduriams, taip pat žmonėms, kurių kraujyje padidėjęs cholesterino kiekis. Grikiai valgiaraštyje naudingi ir sergant osteoartritu, depresija, pilvo ertmės organų ligomis. Grikių kruopos ilgam užsilaiko skrandyje, taigi ilgam užtikrina sotumo jausmą, todėl ypač tinka norintiems sulieknėti. Reguliariai valgant grikių košę, susidaro palankios sąlygos kepenų akmenims gydyti.
Grikiuose gausu rutino, todėl jie teigiamai veikia kraujagyslių sistemą. Grikiai taip pat naudingi medžiagų apykaitai, rekomenduojami tiems, kurių silpnos venos, kenčiantiems nuo kraujagyslių spazmų ir tinimų, taip pat dažnai trūkinėjant kapiliarams.
Įvertinkit šių kruopų naudą ir dažniau įtraukit į savo valgiaraštį.
Komentarų nėra