MĖLYNIŲ GLOTNUTIS SU MIGDOLŲ GĖRIMU

30 Lap MĖLYNIŲ GLOTNUTIS SU MIGDOLŲ GĖRIMU

Gaminat glotnučius pieną galima pakeisti augaliniu gėrimu. Todėl norime su Jumis pasidalinti MĖLYNIŲ GLOTNUČIO SU MIGDOLŲ GĖRIMU receptu.

Kuo ypatingas migdolų gėrimas?

  • Šiame gėrime nėra laktozės. Todėl jis puiki alternatyva žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.
  • Migdolų gėrimas aprūpina organizmą kalciu. Kalcis svarbus širdžiai, raumenų ir nervų veiklai.
  • Viename puodelyje migdolų gėrimo yra vos 60 kcal, o nenugriebto pieno puodelis turi net 146 kcal.
  • Migdolų gėrimą galima laikyti kambario temperatūroje. Todėl šį gėrimą patogu vežtis į keliones ar laikyti darbe.
  • Migdolų gėrimas naudingas širdies veiklai. Jame nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų. Taip pat jame mažai natrio ir daug sveikųjų riebalų, kurie saugo nuo kraujospūdžio padidėjimo ir širdies ligų.
  • Migdolų gėrime yra 30 proc. kalcio ir 25 proc. vitamino D dienos normos. Tokia gėrimo sudėtis mažina osteoporozės ir artrito riziką bei gerina imuninę sistemą.
  • Migdolų gėrime yra 50 proc. rekomenduojamos vitamino E dienos normos. Šis vitaminas turi antioksidacinių savybių ir saugo odą nuo išorės poveikio.
  • Migdolų gėrime yra daug B grupės vitaminų, tokių kaip riboflavinas. B grupės vitaminai stiprina raumenis ir padeda jiems atsistatyti.
  • Šiame gėrime mažai angliavandenių, tad migdolų gėrimas nesukelia cukraus svyravimų ir nedidina rizikos susirgti diabetu. Dėl žemo glikemijos indekso organizmas angliavandenius, esančius migdolų gėrime, naudoja energijai, o ne riebaliniam sluoksniui.
Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą