13 Bal NAMINIS MAJONEZAS VELYKOMS
Iki vienos iš didžiausių metų švenčių liko keletas dienų, tad siūlome majonezą, kurį greičiausiai visi naudojame tradicinių mišrainių ar salotų gamybai bei kaip priedą valgant margučius pakeisti NAMINIU MAJONEZU
Gamybai reikės:
• 1 vnt. šviežio kiaušinio trynio;
• 15 g garstyčių;
• 5 g česnakų;
• 190 ml alyvuogių aliejaus;
• 10-15 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių;
• 2 g druskos;
• Žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.
Gamybos eiga:
Atskirkite kiaušinio trynį ir jį įdėkite į mažą dubenėlį. Puode užvirkite vandenį ir ant viršaus uždėkite dubenėlį su kiaušinio tryniu. Nuolat plakdami kiaušinio trynį masę pakaitinkite ant garų vonelės 3-5 min. Po to kaišinio trynio masę atvėsinkite ir sumaišykite su garstyčiomis, bei smulkintu česnaku. Po to į masę palengva plikite aliejų ir šluotele arba mikseriu plakite kol susiplaks visas aliejus ir gausite vientisą, tirštą masę. Tada supilkite citrinos sultis, suberkite druską ir šviežiai maltus pipirus viską gerai išmaišykite ir ragaukite naminį majonezą!
Komentarų nėra