Naujienos

14 Lap IV mokymų: „Mitybos reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai“ etapas

Lapkričio 12 dieną vyko ketvirtasis susitikimo su projekto ,,Raktas į sveiką širdį” dalyviais etapas. Mūsų komanda drauge su lektorėmis R. Petereit bei G. Ciukšiene susirinkusiems dalyviams suorganizavo dvejus teorinius ir praktinius mokymus: „Mitybos reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai“. Džiaugiamės dalyvių...

Daugiau

06 Lap Įsigalioja nauji reikalavimai pacientų maitinimui

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad nuo lapkričio 1 d. į ligoninę patekę pacientai savo lėkštėse turėtų neberasti riebaluose virtų, skrudintų, džiūvėsėliuose apvoliotų ar jais pabarstytų keptų mėsos, paukštienos ir žuvies gaminių, taip pat sultinių ir padažų koncentratų bei kitų sveikatai nepalankių produktų ar iš...

Daugiau

06 Lap Nuo lapkričio 1 d. transriebalų maiste turi būti mažiau

Nuo lapkričio 1 d. įsigalioja reikalavimas, kad Lietuvos rinkai tiekiamuose maisto produktuose vadinamųjų transriebalų kiekis negali viršyti 2 gramų 100-te gramų riebalų. Ši nuostata galioja ne tik parduotuvių lentynose esantiems gaminiams, bet ir viešojo maitinimo įmonėse tiekiamam maistui. Išimtis numatyta gyvūninės kilmės riebalams ir maisto...

Daugiau

25 Spa Specializuoti mokymai Kartenoje „Sveikatai palanki mityba šeimose ir ugdymo įstaigose bei maisto gamybos dirbtuvėlės“

Dalinamės spalio 25 dienos akimirkomis. Su Kretingos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir Kartenos bendruomene susitiko Sveikos Mitybos Standarto įkūrėja Danguolė Gasparavičienė. Mokymų metu vyko diskusija apie tai, kas sveikatai palanku ir naudinga, o ko geriau būtų atsisakyti ar vengti! Praktinėje dalyje  profesijos mokytoja Giedre Ciukšiene demonstravo...

Daugiau

22 Spa III mokymų: „Mitybos reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei prevencijai“ etapas

Spalio 15 dieną vyko trečiasis susitikimų su projekto ,,Raktas į sveiką širdį” dalyviais etapas. Sveikos mitybos standarto komanda drauge su lektorėmis R. Petereit bei G. Ciukšiene susirinkusiems dalyviams suorganizavo dvejus teorinius ir praktinius mokymus: „Mitybos reikšmė širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto atsiradimui bei...

Daugiau

21 Spa Tėvai turėtų suklusti: štai kas daro įtaką vaikų mitybos įpročiams

Jau ne pirmus metus Sveikos mitybos standartas rengia projektą "Sveikatiada" ir kviečia ugdymo įstaigas prisijungti nuotaikingais bei vaikams patraukliais būdais ugdyti sveikos gyvensenos įpročius. Ir šiemet „Sveikatiada“ skirs išskirtinį dėmesį ugdymo įstaigų bendruomenėms organizuojamu Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo remiamu projektu – „Sveikatiados maisto detektyvai“....

Daugiau

09 Spa ,,SVEIKATIADOS MAISTO DETEKTYVAI“

  Prasidedant spaliui, ,,Sveikatiada" skuba Jus visus informuoti apie šiais mokslo metais vykdomą projektą - ,,Svekatiados maisto detektyvai"! Projektas ,,Sveikatiados maisto detektyvai” skatina vaikus ne tik į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių bei pieno produktų, saldžius gėrimus keisti į vandenį, o taip pat ir pietauti...

Daugiau

05 Spa Su mokytojų diena!

Nuo 1994 metų, kai UNESCO paskelbė Tarptautinę mokytojų dieną, kasmet viso pasaulio mokytojai švenčia savo profesinę šventę. Šios dienos tikslas - prisiminti ir pagerbti garbingą mokytojo profesiją, kurios dėka dedami pamatai sėkmingam kiekvieno žmogaus gyvenimui. Sveikiname visus mokytojus su šia gražia švente! Linkime nepristigti jėgų ir...

Daugiau

26 Rgs Dėl aplaidumo mėsos perdirbimo įmonė sulaukė griežčiausios sankcijos

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektorių drauge su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos Kauno apygardos valdybos pareigūnais atlikto patikrinimo metu nustačius grubių pažeidimų, mėsos perdirbimu užsiimanti įmonė Kauno rajone priversta laikinai nutraukti savo veiklą. Kauno rajone veikiančios UAB „Švaistūnas“ atstovai prastą situaciją įmonėje bandė slėpti ir...

Daugiau

26 Rgs Nacionalinė pusryčių diena!

Rugsėjo 26 d. minima Nacionalinė pusryčių diena! Moksliniais tyrimais yra įrodyta, kad prie bendro stalo su šeima valgantys vaikai pasiekia geresnių rezultatų mokykloje, jie yra savarankiškesni, žingeidesni, lengviau ir greičiau bendrauja, yra atviresni naujai informacijai. Kasdienis ritualas - susėdimas prie bendro stalo su šeima suteikia vaikams...

Daugiau