Naujienos

higienos įgūdžių mokymai, rankos, švara, balta, putos, žmogus

07 Kov HIGIENOS ĮGŪDŽIŲ MOKYMAI

Savarankiškai, nuotoliniu būdu, Jums patogiu laiku ir patogioje vietoje !!! Dirbantiems tiesiogiai su maistu (H10) ir dirbantiems ne tiesiogiai su maistu (HB) Higienos įgūdžių mokymas vykdomas mokantis savarankiškai. Jūs gausite savarankiško mokymosi programą, kurią perskaitę ir išmokę būsite atestuotas ir iškart įgysite sveikatos žinių ir įgūdžių atestavimo...

Daugiau

24 Vas RECEPTAS – ŠPINATŲ KEKSIUKAI

Artėjant savaitgaliui dažnai norime pasiskaninti ir išsikepti, ką nors skanaus. Tad šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti sveikesnio užkandžio, kuris pradžiugins ir vaikus receptu. ŠPINATŲ KEKSIUKAI! Gamybai reikės: 165 g. kvietinių pilno grūdo miltų;165 g. kvietinių miltų a. r.;150 ml. avižų gėrimo;130 g. špinatų;85 g. bananų;1 vnt. kiaušinio;50...

Daugiau

24 Vas RECEPTAS – VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIAI SU BANANAIS!

Dar viena puiki idėja penktadienio vakarienei ar savaitgaliui, kuri tiks ir vaikams! VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIAI SU BANANAIS! Gamybai reikės: 70 g. viso grūdo kapotų avižinių kruopų;Vandens (kruopų virimui);180 g. varškės 9 %;1 vnt. kiaušinio;55 g. bananų. Gamybos eiga: Avižinės kruopos pilamos į puodą su...

Daugiau

21 Vas Užgavėnių receptas

Užgavėnės – žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį bei žyminti paskutinę žiemos mėsiedo dieną. Pagrindiniai šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, blynai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas. Per Užgavėnes tradiciškai dirbami tik lengvi darbai, gaminamas maistas bei sočiai valgoma, pramogaujama. Liaudyje sakoma, jeigu sunkiai per...

Daugiau

17 Vas RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI

Šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti pietų idėja – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI! Kai norisi sveikai, skaniai ir įdomiau! Gamybai reikės: 500 g. vištienos šlaunelių mėsos be odos;170 g. batatų;10 g. aliejaus;40 g. kukurūzų miltų;10 g. česnakų;Saldžiosios paprikos miltelių;Druskos;Juodųjų pipirų. Gamybos eiga: Vištiena plaunama, nusausinama ir supjaustoma...

Daugiau

13 Vas Vegetarizmas

Vegetarizmas yra mitybos praktika, kai yra atsisakoma bet kokios mėsos ir jos produktų, įskaitant paukštieną, žuvį, vėžiagyvius bei šalutinius skerdimo produktus. Dažniausiai pieno produktų ir kiaušinių nevartoja tik dalis vegetarų. Yra radikalių vegetarų – veganų, kurie vartoja tik augalinės kilmės produktus. Dalis vegetarų taip pat...

Daugiau
konkursas, fizinio aktyvumo konkursas, pso, sveikatos diena, konkursas vaikams

13 Vas FIZINIO AKTYVUMO KONKURSAS „IŠBANDYK NAUJĄ MADĄ – SPORTUOK SU „SVEIKATIADA““

Konkurso tikslas – skatinti ugdymo įstaigos bendruomenę (vaikus, pedagogus, šeimos narius) būti fiziškai aktyviais, judėti, aktyviai leisti laisvalaikį. Konkurso vykdymo laikas: nuo vasario 20 d. 09.00 val. iki kovo 6 d. 17.00 val. Grįžtamojo ryšio informacijos įvairiais formatais (video, jpg, ppt) atsiuntimas nuo kovo 13 d. 09.00...

Daugiau

10 Vas RECEPTAS – PILNO GRŪDO AVIŽINIŲ MILTŲ BLYNELIAI SU BANANAIS IR ŠPINATAIS

Šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti receptu, kuris tikrai patiks vaikams ir suaugusiems. Spalvos tikrai pagyvina maistą ir sužadina mažųjų norą valgyti. Siūlome išmėginti ir pasigaminti PILNO GRŪDO AVIŽINIŲ MILTŲ BLYNELIUS SU BANANAIS IR ŠPINATAIS! Gamybai reikės: 30 g. špinatų;80 g. bananų;130 ml. migdolų gėrimo;1 vnt. kiaušinio;100...

Daugiau