Naujienos

07 Gru Higienos įgūdžių mokymai

Savarankiškai, nuotoliniu būdu, Jums patogiu laiku ir patogioje vietoje !!! Dirbantiems tiesiogiai su maistu (H10) ir dirbantiems ne tiesiogiai su maistu (HB) Higienos įgūdžių mokymas vykdomas mokantis savarankiškai. Jūs gausite savarankiško mokymosi programą, kurią perskaitę ir išmokę būsite atestuotas ir iškart įgysite sveikatos žinių ir įgūdžių atestavimo...

Daugiau

06 Gru Turgavietėse vis dar pasitaiko nelegalios prekybos maisto papildais atvejų

Šiais metais Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) dešimties teritorinių departamentų inspektoriai tikrino maisto papildų prekybą turgavietėse. Apsilankyta 21 turgavietėje Marijampolės, Tauragės, Utenos, Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Telšių, Panevėžio, Alytaus ir Klaipėdos apskrityse, kur išaiškinti pavieniai nelegalios prekybos maisto papildais atvejai. „Nelegaliai įsigydami bet kokį produktą, rizikuojate ne tik nusipirkti...

Daugiau

03 Gru Receptas

Šiandien pirmas Advento penktadienis. Šiuo laikotarpiu reikėtų atsisakyti mėsos ir valgyti augalinės kilmės maistą arba žuvį. Šiandien mes siūlome paskanauti GARUOSE KEPTAIS LAŠIŠŲ FILE KEPSNELIAIS SU APELSINAIS! Gamybai reikės: Lašišos;Apelsinų;Petražolių;Druskos;Pipirų. Gamybos eiga: Lašiša nuplaunama, nusausinama, nupjaunama oda.  Iš dalies apelsinų išspaudžiamos sultys, kiti supjaustomi griežinėliais. Lašiša supjaustoma gabalėliais, pasūdoma...

Daugiau

01 Gru Beveik 10 tonų nesaugių mėsos gaminių nepasiekė parduotuvių lentynų

Kauno mėsos perdirbimo įmonei UAB „Magnuva“ uždrausta tiekti į rinką daugiau kaip 9,7 t įvairių mėsos gaminių bei jos pusgaminių. Patikrinus šios bendrovės gamybos cechą, nustatyta daug šiurkščių pažeidimų – nuo sanitarijos ir higienos normų, produkcijos laikymo sąlygų reikalavimų nesilaikymo iki netinkamo ženklinimo ir neužtikrinamo...

Daugiau

14 Rgs Kviečiame į praktinių kvalifikacijos kėlimo mokymų ciklą „SVEIKATAI PALANKI VAIKO LĖKŠTĖ“

 Specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistams  Kviečiame į mokymų ciklą „SVEIKATAI PALANKI VAIKO LĖKŠTĖ“ DALYVIŲ PAGEIDAVIMU MOKYMAI PERKELIAMI Į NUOTOLINĘ ERDVĘ Mokymai bus organizujami nuotoliniu būdu naudojant ZOOM platformą! MOKYMŲ LEKTORĖS   Danguolė Gasparavičienė, VšĮ ,,Tikra Mityba“ steigėja, KTU įgijusi maisto technologijų magistro kvalifikacinį laipsnį, daugiau nei...

Daugiau

22 Kov Kviečiame registruotis į NUOTOLINĮ seminarą balandžio 28 d.

Kviečiame registruotis į NUOTOLINĮ seminarą:  „MAISTO PRODUKTŲ VIEŠIEJI PIRKIMAI VAIKŲ UGDYMO ĮSTAIGOSE 2021. Geroji praktika ir dažniausiai pasitaikančios klaidos“   PROGRAMA (spauskite ant užrašo "PROGRAMA, norėdami peržiūrėti išsamią programą) Kaina? 60 Eur. / asmeniui Kada? 2021 m. balandžio 28 d. Laikas? pradžia 13:00 val. (registracijos pradžia 12:30 val.) Kur? Nuotolinėje erdvėje naudojant ZOOM platformą Trukmė? 4,5...

Daugiau