Naujienos

šilauogės, ąsotis, violetinė, puodelis, tikra mityba

09 Bir Mityba vasara

Vasara – atostogų metas, kai visi kažkur einame, važiuojame, keliaujame, daugiau laiko praleidžiame gryname ore ir vis mažiau laiko lieka maisto gamybai. Tad vis dažniau renkamės lengvą, greitą po ranka pasitaikiusį maistą. Tačiau ir vasarą reikėtų rūpintis savo mitybą. Kaip tai padaryti? Kokių maisto produktų patartina...

Daugiau

07 Bir BIRŽELIO 7 D. – PASAULINĖ MAISTO SAUGOS DIENA

Jungtinių Tautų Organizacijos iniciatyva birželio 7-ąją švenčiama Pasaulinė maisto saugos diena. Europos maisto saugos tarnybos užsakymu atliktos Eurobarometro apžvalgos duomenimis, net 55 proc. ES gyventojų ir apie 52 proc. lietuvių maisto sauga kelia didelį susirūpinimą, o beveik du trečdaliai vartotojų yra pakeitę savo mitybos įpročius, atsižvelgdami...

Daugiau

06 Bir Gairės prekiaujantiems sezoninėmis šviežiomis daržovėmis, vaisiais bei uogomis

Prekybai sezoninėmis šviežiomis daržovėmis, vaisiais ir uogomis vis labiau įsibėgėjant, kartu daugėja ir šia veikla užsiimančių augintojų ir nuolatinių prekiautojų, kuriems kyla pačių įvairiausių klausimų. Atsižvelgiant į dažniausius klausimus ir patikrų vietose pasitaikančius teisės aktų neatitikimus, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai parengė gaires sezoninę lauko prekybą...

Daugiau

03 Bir SAVAITĖS RECEPTAS – PIENIŠKAS KOKTEILIS SU BANANAIS IR ŠILAUOGĖMIS

Gamybai reikės: Pienas 2,5 % rieb.Puse banano;20 g. kriaušės;20 g. šilauogių;½ a. š. cinamono. Gamybos eiga: Bananai supjaustomi griežinėliais. Kriaušės nulupamos, išimamos sėklos ir supjaustomos kubeliais. Šilauogės plaunamos. Pjaustyti bananai, kriaušės, šilauogės užpilamos pienu, beriamas cinamonas ir elektriniu trintuvu masė sutrinama iki vienalytės konsistencijos. Skanaus! ...

Daugiau

24 Geg HIGIENOS ĮGŪDŽIŲ MOKYMAI

Savarankiškai, nuotoliniu būdu, Jums patogiu laiku ir patogioje vietoje !!! Dirbantiems tiesiogiai su maistu (H10) ir dirbantiems ne tiesiogiai su maistu (HB) Higienos įgūdžių mokymas vykdomas mokantis savarankiškai. Jūs gausite savarankiško mokymosi programą, kurią perskaitę ir išmokę būsite atestuotas ir iškart įgysite sveikatos žinių ir įgūdžių atestavimo...

Daugiau

20 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

Kiaušiniai, omletai – tai vienas iš dažniausių pusryčių patiekalų. Šią savaitę mes siūlome labai lengvą bei paprastą OMLETO SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS receptą. Gamybai reikės: 2 vnt. kiaušinių;20 g. fermentinio sūrio;20 ml. pieno 2,5 %;20 g. špinatų;Žalumynai (petražolės, krapai);100 g. smidrų;Aliejus (kepimui). Gamybos eiga: Kiaušiniai ir pienas išplakami....

Daugiau

16 Geg KVALIFIKACIJOS KĖLIMO MOKYMAI

„STANDARTINIO IR DIETINIO MAITINIMO ORGANIZAVIMAS PAREMTAS SVEIKOS MITYBOS PRINCIPAIS“ Kvalifikacijos kėlimo mokymai (daugiau informacijos apie mokymus rasite paspaudę nuorodą) Tikslinė grupė: mokymai skirti maitinimo skyriaus vadovams, bendrosios praktikos slaugytojams, visuomenės sveikatos specialistams, virėjams, dietistams ir kitiems atsakingiems už maisto gamybą specialistams, o taip pat technologijų mokytojams bei visiems...

Daugiau

15 Geg Naujiena!!! KVALIFIKACIJOS KĖLIMO MOKYMAI DIETISTAMS, VISUOMENĖS SVEIKATOS SPECIALISTAMS, BENDROSIOS PRAKTIKOS SLAUGYTOJAMS

Kviečiame registruotis į kvalifikacijos kėlimo mokymus, kurie skirti kelti teorinę ir praktinę kvalifikaciją, dietisto, asmens sveikatos priežiūros specialisto, visuomenės sveikatos priežiūros specialisto, maitinimo organizatoriaus, vyr. virėjo, vykdančio maitinimo organizavimą bei sveikatos priežiūrą ikimokyklinio ugdymo, socialinės globos, asmens sveikatos priežiūros, suaugusių asmenų socialinės globos įstaigose, įsisavinat...

Daugiau

13 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTAS BANANŲ, ŠPINATŲ IR MĖTŲ KOKTEILIS

Šį penktadienį norime su jumis pasidalinti paprastu, bet tikrai ne prastu TRINTO BANANŲ, ŠPINATŲ IR MĖTŲ KOKTEILIO receptu! Gamybai reikės: 50 g. vandens; 100 g. banano; 70 g. špinatų; Šiek tiek mėtų. Gamybos eiga: Bananai nulupami ir supjaustomi. Bananai, špinatai ir mėtos, užpilami vandeniu ir sutrinami elektriniu trintuvu iki vienalytės konsistencijos. Skanaus! ...

Daugiau