Naujienos

06 Sau Per dvejus pandemijos metus daugiau nei pusė tūkstančio gyventojų pradėjo maisto gamybos verslą namuose

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, nuo 2019 m. kai įsigaliojo supaprastinti reikalavimai leidžiantys namų virtuvėje mažais kiekiais gaminti ir tiekti galutiniams vartotojams įvairius kepinius ir miltinius produktus bei paruoštus valgius ir patiekalus, namuose ėmėsi gaminti ir tiesiogiai pirkėjams tiekti daugiau kaip 500 naujų verslo subjektų....

Daugiau

29 Gru Sveikos mitybos specialistai pataria vartoti mažiau druskos

Sveikos mitybos specialistai nurodo, kad per didelis druskos vartojimas gali sukelti mirtinas ligas ir pataria rinktis mažiau sūrų maistą. Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto (NMVRVI) prie Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Maisto rizikos vertinimo skyriaus vedėja Indrė Stoškuvienė parengė patarimų bei rekomendacijų...

Daugiau

23 Gru Būkite atsargūs rinkdamiesi žuvį šventiniam stalui

VMVT tikrino prekiautojus žuvimi – ne visi pasirūpino tinkamomis laikymo sąlygomis ir produktų ženklinimu Kasmet artėjant šventiniam laikotarpiui ir išaugus įvairiausios rūšies žuvies pardavimams bei paklausai, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) sustiprina šiais produktais prekiaujančiųjų kontrolę. Gruodžio mėnesį inspektoriai atliko tikslinius patikrinimus skirtingose žuvininkystės produktų pardavimo...

Daugiau

22 Gru LAŠIŠOS SALOTAS SU MORKOMIS IR PIEVAGRYBIAIS

Gamybai reikės: 100 g. rūkytos lašišos;1 vnt. svogūno;1 vnt. morkos;100 g. pievagrybių;Aliejaus (kepimui);Krapų;Druskos;Juodųjų pipirų. Gamybos eiga: Svogūnai supjaustomi smulkiais kubeliais. Pievagrybiai supjaustomi griežinėliais. Morkos sutarkuojamos burokine tarka. Pjaustyti svogūnai, morkos ir pievagrybiai kepinami keptuvėje, kol suminkštėja. Lašiša supjaustoma 2-3 cm. gabalėliais. Krapai susmulkinami. Į dubenį dedamos kepintos daržovės,...

Daugiau

21 Gru Įtvirtinti didesni kiekiai smulkiesiems naminių paukščių ir kiškiažvėrių (triušių) mėsos gamintojams

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nuolat ieško būdų, kaip paskatinti rinkoje įsitvirtinti smulkius maisto gamintojus ir mažuosius šeimų ūkius, kurie tiesiogiai parduoda savo produkciją vartotojams. VMVT parengė teisės akto pakeitimus, kuriuos šį mėnesį suderinus su Europos Komisija, mažais kiekiais gaminantys maistinių naminių paukščių ir...

Daugiau

20 Gru KALĖDINIS MIELINIS PYRAGAS-VYNIOTINIS SU AGUONOMIS

Gamybai reikės: Tešlai: 200 ml. pieno 3,5 %;30 g. šviežių mielių;100 g. cukraus;400 g. kvietinių miltų;½ a. š. druskos;1 vnt. kiaušinių;100 g. sviesto 82 %; Įdarui: 20 g. sviesto 82 %;1 vnt. kiaušinių trynio;100 g. medaus; Aptepimui: 1 vnt. kiaušinių baltymo;1 v. š. vandens. Gamybos eiga: Tešla: mielės ištirpinamos trečdalyje pašildyto pieno. Į...

Daugiau

17 Gru PIEVAGRYBIAI ĮDARYTI SILKE IR DARŽOVĖMIS

Gamybai reikės: 20 vnt. pievagrybių;100 g. silkės;1 vnt. svogūno;0,5 vnt. morkų;1 vnt. saldžiųjų raudonųjų paprikų;Druskos;Juodųjų pipirų;Čiobrelių. Gamybos eiga: Pievagrybiai valomi, nupjaunami koteliai (atidedami) ir nuplaunami. Plautos pievagrybių kepurėlės dedamos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepinamos apie 2-3 min. Svogūnai, morkos, paprikos valomos, plaunamos. Morkos sutarkuojamos burokine tarka,...

Daugiau

16 Gru Su COVID-19 susijusių reikalavimų nepaisyta trijose maitinimo įstaigose Utenoje ir Klaipėdoje

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) kartu su kitomis kontroliuojančiomis tarnybomis atlieka koordinuotą patikrinimų misiją dėl nustatytų ekstremaliosios situacijos reikalavimų laikymosi. Įgyvendinant šią Vyriausybės iniciatyvą, gruodžio 14 d. VMVT inspektoriai patikrino 41 maisto tvarkymo subjektą. Nustatyti pažeidimai dviejose mokyklų valgyklose Utenoje ir kavinėje Klaipėdoje. Mokyklų valgyklose...

Daugiau