Naujienos

08 Bal RECEPTAS VELYKOMS

Artėjant Velykoms norime su Jumis pasidalinti Velykinio stalo idėjomis 😊. Vienas iš variantų – BATATŲ KĄSNELIAI SU VARŠKĖS UŽTEPĖLE IR LAŠIŠA Gamybai reikės: 1 vnt. batato;200 g. varškės 9 % rieb.;2 v. š. graikiško jogurto;50 g. riešutų (gali būti anakardžiai, graikiški, migdolo)50 g. sūdytos lašišos;1 skiltelės česnakų;Šiek...

Daugiau

05 Bal KURSAI APIE ALKOHOLIO IR NARKOTIKŲ ŽALĄ ŽMOGAUS SVEIKATAI

Privalomųjų alkoholio, narkotikų, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimo poveikio žmogaus sveikatai mokymų bendroji programa (A1) skirta transporto priemonių vairuotojams, orlaivio įgulos nariams, orlaivių techninę priežiūrą atliekantiems asmenims, skrydžių vadovams, medžioklės ar žvejybos taisykles pažeidusiems asmenims, laivų vairuotojams ir tam tikras pareigas jūrų laive...

Daugiau

04 Bal Velykinės nuolaidos!

Elektroninį valgiaraščių rinkinį rezervuokite užpildę: REZERVACIJOS ANKETĄ. Išsirinkite norimas technologines korteles ir rezervuokite! Daugiau informacijos: TECHNOLOGINĖS KORTELĖS. ...

Daugiau

01 Bal SAVAITĖS RECEPTAS – PIENIŠKA KUKURŪZŲ KOŠĖ SU CINAMONU, MEDUMI IR ŠILAUOGĖMIS

Šiandien siūlome išmėginti PIENIŠKĄ KUKURŪZŲ KOŠĘ SU CINAMONU, MEDUMI IR ŠILAUOGĖMIS 😊 Gamybai reikės: 130 g. kukurūzų kruopų;200 ml. vandens;200 ml. pieno 2,5 %1 a. š. cinamono;1 a. š. medaus;Šilauogių (pateikimui) Gamybos eiga: Kukurūzų kruopos užpilamos vandeniu ir paliekamos išbrinkti per naktį. Puode užverdamas vandens ir pieno mišinys. Į...

Daugiau

29 Kov Aleksoto turguje nubaustos keturios prekeivės maistu

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Kauno departamento inspektoriams drauge su policijos pareigūnais atliktus neplaninį patikrinimą Aleksoto turgavietėje nustatyta, kad keturios prekeivės nelegaliai pardavinėjo mėsą ir pieno produktus. Prekyba sustabdyta, pareigūnai pradėjo tyrimus. VMVT specialistai įspėja, jog šylant orams ir intensyvėjant prekybai greitai gendančiais maisto...

Daugiau

28 Kov Lėto gaminimo praktika ir maisto sauga: ar tikrai žinome viską?

Rinkoje vis dažniau galime išvysti maisto produktų, kurie yra pagaminti pasitelkus specifinį maisto gamybos būdą – lėto virimo technologiją. Prekybos vietose pristatomas gana platus tokių produktų pasirinkimas: tai ir sultingi šonkauliai, minkšti kiaulienos sprandinės kepsniai ar išpjova, taip pat paukštienos, jautienos kepsniai ir begalė įvairiausių...

Daugiau

24 Kov Vitaminas D

Vitaminas D yra riebaluose tirpstantis vitaminas, kurio galima rasti tik mažais kiekiais tam tikruose maisto produktuose ir jis gaminamas mūsų kūne tik tuomet, kai oda sąveikauja su saulės spinduliais. Kalcis ir Vitaminas D yra du labai svarbūs mikroelementai, kurie veikia kartu žmogaus kūne tam, kad mūsų...

Daugiau

22 Kov PASAULINĖ VANDENS DIENA

Šiandien kovo 22 – ąja yra minima Pasaulinė vandens diena! Šią dieną yra skatinamas sąmoningas požiūris į vandenį ir jo svarbą organizmui. Vanduo yra pagrindinė mūsų kūno sudedamoji dalis, jis būtinas organizmo gyvybinėms funkcijoms palaikyti. Didžiausią žmogaus organizmo dalį (apie 70 procentų) sudaro būtent vanduo. Organizme...

Daugiau

18 Kov SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS

Šį penktadienį siūlome išmėginti VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS Gamybai reikės: 70 g. viso grūdo kapotų avižinių kruopų;150 g. vandens;180 g. 9 % varškės be laktozės;1 vnt. kiaušinio;55 g. bananų;Aliejaus kepimui. Gamybos eiga: Avižinės kruopos pilamos į puodą su verdančiu vandeniu ir...

Daugiau