
07 Bal Nuo pusryčių iki vakarienės: trys sveikų patiekalų receptai
Balandžio 7-ąją visame pasaulyje minima Pasaulinė sveikatos diena. Kad nepristigtumėte energijos ir ryžto, dalinamės specialiai šiai dienai skirtais nesudėtingaiss receptais: pusryčiams, pietums ir vakarienei.
Gaivūs pusryčiai aktyvios dienos pradžiai
„Vienas skaniausių ir maistingiausių pusryčių produktų – avižiniai dribsniai, o iš jų galima pagaminti ne tik karštą košę“, – teigė prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen. Ji rekomenduoja 3 didelius šaukštus dribsnių užpilti šaukšteliu skysto medaus, šlakeliu obuolių acto ir trimis dideliais šaukštais atvėsinto virinto vandens. Produktus palikti susigulėti. Po valandos į juos įtarkuoti obuolį, suteiksiantį pusryčiams gaivos, o jums – budrumo dienos pradžiai.
„Nepamirškite, kad gaminimas – tai kūryba, todėl pasitelkite fantaziją ir nebijokite dribsnius paįvairinti džiovintomis spanguolėmis, razinomis ar smulkintais graikiniais riešutais“, – pridūrė maisto ekspertė.
Maistingi pietūs darbštiesiems
Vidurdienis neretai asocijuojasi su daugybe nebaigtų darbų, todėl maistingi pietūs – tiesiog nepakeičiami. Prekybos tinklo maisto ekspertė siūlo prisiminti pietvakarių Azijoje itin pamėgtus avinžirnius: „Gaminant patiekalus su avinžirniais svarbu nepamiršti, jog juos reikia ilgai mirkyti vandenyje bent 4 valandas, o geriausiai – per naktį. Avinžirnių patiekalų – gausybė, pradedant gėrimais, desertais ir baigiant humusu. Kur jų populiarumo paslaptis? Didelė mitybinė vertė bei sotumo jausmas neapsunkinant organizmo.“
A.Rasmussen pateigė paprastą, bet valgiaraštį nuspalvinantį receptą: susmulkinę papriką, porą, išspaudę česnako skilteles, viską pakepinkite alyvuogių aliejuje, tada į keptuvę įberkite jau išvirtus avinžirnius. Apibarstykite viską prieskoniais su aitriosiomis paprikomis, apšlakstykite sojų padažu ir dar pakepkite porą minučių. Galiausiai viską sumaišykite su gausiu kiekiu šviežių špinatų.
Greita vakarienė maloniam vakarui
Vakaras – tai metas, kai norime atsipalaiduoti ir pabendrauti su artimaisiais. Tam puikiai tinka gardi ir greitai paruošiama lašiša.
A.Rasmussen siūlo lengvą receptą: „Lašišos filė išdėstykite folija padengtoje skardoje ir aptepkite mišiniu iš dviejų šaukštų garstyčių, smulkintų petražolių, šaukšto lieso majonezo ir dviejų šaukštų klevų sirupo. Skardą pašaukite į įkaitintą (200 laipsnių) orkaitę ir kepkite 10-12 min. Ištraukę apibarstykite šviežiomis pjaustytomis petražolėmis. Rekomenduoju patiekti su garuose troškintomis daržovėmis, tokiomis kaip brokoliai, morkos bei šparagai“.
Maisto ekspertė taip pat primena, kad lašišoje gausu įvairių mikroelementų, o ypač – naudingųjų riebalų rūgščių. Šie riebalai – naudinga mitybos dalis vaikams, sportuojantiems ar tiesiog mėgstantiems sveiką gyvenimo būdą bei skanų maistą.
Komentarų nėra