PIEVAGRYBIAI ĮDARYTI SILKE IR DARŽOVĖMIS

17 Gru PIEVAGRYBIAI ĮDARYTI SILKE IR DARŽOVĖMIS

Gamybai reikės:

  • 20 vnt. pievagrybių;
  • 100 g. silkės;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 0,5 vnt. morkų;
  • 1 vnt. saldžiųjų raudonųjų paprikų;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Čiobrelių.

Gamybos eiga:

Pievagrybiai valomi, nupjaunami koteliai (atidedami) ir nuplaunami. Plautos pievagrybių kepurėlės dedamos į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepinamos apie 2-3 min. Svogūnai, morkos, paprikos valomos, plaunamos. Morkos sutarkuojamos burokine tarka, svogūnai, paprikos supjaustomos smulkiais kubeliais. Pievagrybių koteliai smulkiai supjaustomi. Tarkuotos morkos, pjaustyti svogūnai, paprikos, pievagrybių koteliai kepinami keptuvėje. Kepintos daržovės ir pievagrybiai atvėsinami. Silkė nuplaunama ir supjaustoma smulkiais gabalėliais. Į dubenį dedama pjaustyta silkė, kepintos atvėsintos daržovės, pievagrybiai, beriama druska, pipirai, čiobreliai ir viskas gerai išmaišoma. Pievagrybių kepurėlės išpjaunamos ir į vidų dedama silkės – daržovių masė.

Skanių artėjančių švenčių!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą