RECEPTAS – ŠPINATŲ KEKSIUKAI

24 Vas RECEPTAS – ŠPINATŲ KEKSIUKAI

Artėjant savaitgaliui dažnai norime pasiskaninti ir išsikepti, ką nors skanaus. Tad šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti sveikesnio užkandžio, kuris pradžiugins ir vaikus receptu.

ŠPINATŲ KEKSIUKAI!

Gamybai reikės:

  • 165 g. kvietinių pilno grūdo miltų;
  • 165 g. kvietinių miltų a. r.;
  • 150 ml. avižų gėrimo;
  • 130 g. špinatų;
  • 85 g. bananų;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • 50 g. sviesto 82 %;
  • 10 g. medaus;
  • Kepimo miltelių;
  • Druskos.

Gamybos eiga:

  1. Į dubenį beriami miltai, kepimo milteliai, druska ir viskas gerai išmaišoma.
  2. Sviestas išlydomas.
  3. Į kitą dubenį dedami bananai, špinatai, pilamas avižų gėrimas, dedami kiaušiniai, medus ir viskas sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
  4. Į sutrintą masę sudedamai sausi produktai ir viskas gerai išmaišoma.
  5. Gauta masė dedama į keksiukų formeles ir kepama orkaitėje +180-190°C temperatūroje apie 25-30 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą