24 Vas RECEPTAS – ŠPINATŲ KEKSIUKAI
Artėjant savaitgaliui dažnai norime pasiskaninti ir išsikepti, ką nors skanaus. Tad šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti sveikesnio užkandžio, kuris pradžiugins ir vaikus receptu.
ŠPINATŲ KEKSIUKAI!
Gamybai reikės:
- 165 g. kvietinių pilno grūdo miltų;
- 165 g. kvietinių miltų a. r.;
- 150 ml. avižų gėrimo;
- 130 g. špinatų;
- 85 g. bananų;
- 1 vnt. kiaušinio;
- 50 g. sviesto 82 %;
- 10 g. medaus;
- Kepimo miltelių;
- Druskos.
Gamybos eiga:
- Į dubenį beriami miltai, kepimo milteliai, druska ir viskas gerai išmaišoma.
- Sviestas išlydomas.
- Į kitą dubenį dedami bananai, špinatai, pilamas avižų gėrimas, dedami kiaušiniai, medus ir viskas sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
- Į sutrintą masę sudedamai sausi produktai ir viskas gerai išmaišoma.
- Gauta masė dedama į keksiukų formeles ir kepama orkaitėje +180-190°C temperatūroje apie 25-30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra