08 Bal RECEPTAS VELYKOMS
Artėjant Velykoms norime su Jumis pasidalinti Velykinio stalo idėjomis 😊. Vienas iš variantų – BATATŲ KĄSNELIAI SU VARŠKĖS UŽTEPĖLE IR LAŠIŠA
Gamybai reikės:
- 1 vnt. batato;
- 200 g. varškės 9 % rieb.;
- 2 v. š. graikiško jogurto;
- 50 g. riešutų (gali būti anakardžiai, graikiški, migdolo)
- 50 g. sūdytos lašišos;
- 1 skiltelės česnakų;
- Šiek tiek krapų;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 a. š. rūkytos paprikos miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų.
Gamybos eiga:
Batatas nuskutamas ir supjaustomas apie 5 mm. storio griežinėliais. Pašlakstoma aliejumi ir pagardinama ½ a. š. druskos, pabarstoma paprikos milteliais ir viskas labai gerai išmaišoma. Pjaustytos batatų riekelės išdėliojamos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepamos +220oC įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš viršaus bei apačios + vėjelis). Kepama apie 15-20 minučių, kol riekelės suminkštėja. Kol batatai kepa, pasiruošiama varškės užtepėlė. Varškė sutrinama elektriniu trintuvu kartu su jogurtu ir česnako skiltele. Į varškės masę įmaišomi pasmulkinti riešutai, pagal skonį pagardinama druska bei pipirais ir viskas gerai išmaišoma. Iškepusios batatų riekelės traukiamos iš orkaitės ir paliekamos atvėsti. Atvėsusias batatų riekeles aptepame varškės užtepėle ir ant kiekvieno kąsnelio dedame po gabalėlį lašišos bei papuošiame krapais.
Tegul Velykų stalas pasipildo naujais patielalais! 😊
Komentarų nėra