Receptas

03 Gru Receptas

Šiandien pirmas Advento penktadienis. Šiuo laikotarpiu reikėtų atsisakyti mėsos ir valgyti augalinės kilmės maistą arba žuvį. Šiandien mes siūlome paskanauti GARUOSE KEPTAIS LAŠIŠŲ FILE KEPSNELIAIS SU APELSINAIS!

Gamybai reikės:

  • Lašišos;
  • Apelsinų;
  • Petražolių;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gamybos eiga:

Lašiša nuplaunama, nusausinama, nupjaunama oda.  Iš dalies apelsinų išspaudžiamos sultys, kiti supjaustomi griežinėliais. Lašiša supjaustoma gabalėliais, pasūdoma druska, užpilamos apelsinų sultys ir paliekama marinuotis 15-20 min. Marinuota lašiša kepama orkaitėje, kepimo popieriuje, su garų funkcija +170-180°C temperatūroje apie 10-20 min. Iškepusi lašiša apiberiama pipirais, uždedami apelsinų griežinėliai, smulkintos petražolės. Iškepti lašišos kepsneliai patiekiami su mėgstamomis daržovėmis. Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą