SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

20 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

Šiandien siūlome išmėginti AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPĄ

Gamybai reikės:

  • 450 g. moliūgo;
  • 200 g. avinžirnių;
  • 470 ml. vandens (avinžirniams);
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • Druskos;
  • 80 g. raudonosios paprikos;
  • Kalendros;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Aliejaus (kepimui).

Gamybos eiga:

  1. Avinžirniai užpilami karštu vandeniu ir paliekami brinkti per naktį.
  2. Moliūgai valomi, plaunami, perpjaunami pusiau, išimamos sėklos, ir sutarkuojami burokine tarka.
  3. Citrinos plaunamos, perpjaunamos pusiau ir išspaudžiamos sultys.
  4. Česnakai supjaustomi smulkiais kubeliais.
  5. Nupilamas vanduo nuo išbrinkusių avinžirnių.
  6. Į dubenį dedami brinkinti avinžirniai, smulkinti česnakai, pilamos citrinų sultys, beriama druska ir viskas sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
  7. Paprikos plaunamos, valomos, išimamos sėklos ir supjaustomos smulkiais kubeliais.
  8. Į dubenį su tarkuotais moliūgais dedama sutrinta avinžirnių masė, pjaustytos paprikos, kalendros, beriama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
  9. Į kepimo skardą išteptą aliejumi dedama moliūgų-avinžirnių masė. Kepama orkaitėje +180-+190°C temperatūroje apie 25-30 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą