
20 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Šiandien siūlome išmėginti AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPĄ
Gamybai reikės:
- 450 g. moliūgo;
- 200 g. avinžirnių;
- 470 ml. vandens (avinžirniams);
- 3 skiltelių česnako;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- Druskos;
- 80 g. raudonosios paprikos;
- Kalendros;
- Juodųjų pipirų;
- Druskos;
- Aliejaus (kepimui).
Gamybos eiga:
- Avinžirniai užpilami karštu vandeniu ir paliekami brinkti per naktį.
- Moliūgai valomi, plaunami, perpjaunami pusiau, išimamos sėklos, ir sutarkuojami burokine tarka.
- Citrinos plaunamos, perpjaunamos pusiau ir išspaudžiamos sultys.
- Česnakai supjaustomi smulkiais kubeliais.
- Nupilamas vanduo nuo išbrinkusių avinžirnių.
- Į dubenį dedami brinkinti avinžirniai, smulkinti česnakai, pilamos citrinų sultys, beriama druska ir viskas sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
- Paprikos plaunamos, valomos, išimamos sėklos ir supjaustomos smulkiais kubeliais.
- Į dubenį su tarkuotais moliūgais dedama sutrinta avinžirnių masė, pjaustytos paprikos, kalendros, beriama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
- Į kepimo skardą išteptą aliejumi dedama moliūgų-avinžirnių masė. Kepama orkaitėje +180-+190°C temperatūroje apie 25-30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra