20 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS
Kiaušiniai, omletai – tai vienas iš dažniausių pusryčių patiekalų. Šią savaitę mes siūlome labai lengvą bei paprastą OMLETO SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS receptą.
Gamybai reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 20 g. fermentinio sūrio;
- 20 ml. pieno 2,5 %;
- 20 g. špinatų;
- Žalumynai (petražolės, krapai);
- 100 g. smidrų;
- Aliejus (kepimui).
Gamybos eiga:
Kiaušiniai ir pienas išplakami. Fermentinis sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sudedamas į kiaušinio ir pieno plakinį. Viskas išmaišoma. Špinatai ir žalumynai (petražolės, kraipai ar kt.) plaunami, susmulkinami, dedami į kiaušinių masę ir gerai išmaišomi. Smidrai valomi, plaunami ir kepinami įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. Kepinti smidrai atvėsinami. Kepinti smidrai sudedami į kiaušinių masę ir išmaišomi. Masė supilama į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepama +180-190°C temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus!
Komentarų nėra