SAVAITĖS RECEPTAS – OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

20 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

Kiaušiniai, omletai – tai vienas iš dažniausių pusryčių patiekalų. Šią savaitę mes siūlome labai lengvą bei paprastą OMLETO SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS receptą.

Gamybai reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 20 g. fermentinio sūrio;
  • 20 ml. pieno 2,5 %;
  • 20 g. špinatų;
  • Žalumynai (petražolės, krapai);
  • 100 g. smidrų;
  • Aliejus (kepimui).

Gamybos eiga:

Kiaušiniai ir pienas išplakami. Fermentinis sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sudedamas į kiaušinio ir pieno plakinį. Viskas išmaišoma. Špinatai ir žalumynai (petražolės, kraipai ar kt.) plaunami, susmulkinami, dedami į kiaušinių masę ir gerai išmaišomi. Smidrai valomi, plaunami ir kepinami įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. Kepinti smidrai atvėsinami. Kepinti smidrai sudedami į kiaušinių masę ir išmaišomi. Masė supilama į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepama +180-190°C temperatūroje apie 15-20 min. Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą