SAVAITĖS RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖČIAI SU BATATAIS

tikra mityba, receptas, varškėčiai

22 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖČIAI SU BATATAIS

Šį penktadienį dalinamės ORKAITĖJE KEPTŲ VARŠKĖČIŲ SU BATATAIS receptu!

Gamybai reikės:

  • 350 g. varškės 9 %;
  • 300 g. batatų;
  • 15 ml. aliejaus (batatų kepimui);
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • 45 g. spelta miltų;
  • Kepimo miltelių;
  • Aliejaus (kepimui).

Gamybos eiga:

  1. Batatai perpjaunami pusiau.
  2. Pjaustyti batatai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami orkaitėje +170-+180°C temperatūroje apie 20 min.
  3. Varškė sutrinama elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu).
  4. Kepti, atvėsinti batatai sutarkuojami burokine tarka.
  5. Tarkuoti batatai dedami į dubenį su varškę.
  6. Kiaušiniai dedami į dubenį su varške ir batatais. Viskas gerai išmaišoma.
  7. Miltai ir kepimo milteliai persijojami ir sudedami į dubenį su varške ir batatais. Viskas gerai išmaišoma.
  8. Iš masės rankomis formuojami apvalūs, plokšti varškėčių pusgaminiai.
  9. Varškėčių pusgaminiai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami +180-+190°C temperatūroje apie 10-15 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą