22 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VARŠKĖČIAI SU BATATAIS
Šį penktadienį dalinamės ORKAITĖJE KEPTŲ VARŠKĖČIŲ SU BATATAIS receptu!
Gamybai reikės:
- 350 g. varškės 9 %;
- 300 g. batatų;
- 15 ml. aliejaus (batatų kepimui);
- 1 vnt. kiaušinio;
- 45 g. spelta miltų;
- Kepimo miltelių;
- Aliejaus (kepimui).
Gamybos eiga:
- Batatai perpjaunami pusiau.
- Pjaustyti batatai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami orkaitėje +170-+180°C temperatūroje apie 20 min.
- Varškė sutrinama elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu).
- Kepti, atvėsinti batatai sutarkuojami burokine tarka.
- Tarkuoti batatai dedami į dubenį su varškę.
- Kiaušiniai dedami į dubenį su varške ir batatais. Viskas gerai išmaišoma.
- Miltai ir kepimo milteliai persijojami ir sudedami į dubenį su varške ir batatais. Viskas gerai išmaišoma.
- Iš masės rankomis formuojami apvalūs, plokšti varškėčių pusgaminiai.
- Varškėčių pusgaminiai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami +180-+190°C temperatūroje apie 10-15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra