16 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – PASTARNOKŲ KOŠĖ
Kuomet atsibosta įprasti variantai ir kyla klausimas, kuo būtų galima juos pakeisti… Turime Jums pasiūlymą! Išbandykite pastarnokų košę! Puikus garnyras, pagyvinti jau įprastus patiekalus.
Gamybai reikės:
- 280 g. pastarnokų;
- 500 ml. vandens;
- 40 ml. pieno 2,5 %;
- 5 g. sviesto 82 %;
- Druskos;
- Prieskoninių žolelių.
Gamybos eiga:
Pastarnokai plaunami, nulupami, supjaustomi kubeliais, dedami į verdantį vandenį ir verdami apie 25 min. Vėliau nupilamas vanduo. Atskirame inde kaitinamas sviestas su pienu iki ne žemesnės kaip +85°C temperatūros. Kaitinto pieno ir sviesto mišinys supilamas ant virtų pastarnokų, beriama druska, prieskoninių žolelių mišinys ir masė sutrinama elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu).
Skanaus!
Komentarų nėra