SAVAITĖS RECEPTAS- RABARBARŲ PYRAGAS

07 Bir SAVAITĖS RECEPTAS- RABARBARŲ PYRAGAS

Vasarą pradėkime nuo vasariškų skonių! Šiandien norime su Jumis pasidalinti RABARBARŲ PYRAGO receptu!

Gamybai reikės:

  • 300 g. rabarbarų;
  • 4 vnt. kiaušinių;
  • 1 stiklinės šviesių spelta miltų;
  • 50 g. cukraus;
  • 1 vnt. banano (didelio);
  • 1 š. citrinų sulčių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • Šilauogių, braškių (papuošimui).

Gamybos eiga:

  1. Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi nedideliais kubeliais.
  2. Kiaušiniai gerai išplakami kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki, kol masė pabąla ir jos tūris padidėja 2-3 kartus.
  3. Įmaišomos citrinos sultys.
  4. Bananas sutrinamas ir sudedamas į kiaušinių ir cukraus masę.
  5. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir dedami į kiaušinių-bananų masę, viskas išmaišoma (tik nepermaišyti, maišoma tik tiek, kad masė būtų vientisa, neliktų sausų miltų gumuliukų).
  6. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir supilama ½ tešlos. Ant jos dedami nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti rabarbarai, ir užpilama likusi tešlos dalis.
  7. Ant viršaus dedamos plautos, nusausintos šilauogės, braškės.
  8. Kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 45 min.

Skanaus!

Vasarą pradėkime nuo vasariškų skonių! Šiandien norime su Jumis pasidalinti RABARBARŲ PYRAGO receptu!

Gamybai reikės:

  • 300 g. rabarbarų;
  • 4 vnt. kiaušinių;
  • 1 stiklinės šviesių spelta miltų;
  • 50 g. cukraus;
  • 1 vnt. banano (didelio);
  • 1 š. citrinų sulčių;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus;
  • Šilauogių, braškių (papuošimui).

Gamybos eiga:

  1. Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi nedideliais kubeliais.
  2. Kiaušiniai gerai išplakami kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki, kol masė pabąla ir jos tūris padidėja 2-3 kartus.
  3. Įmaišomos citrinos sultys.
  4. Bananas sutrinamas ir sudedamas į kiaušinių ir cukraus masę.
  5. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir dedami į kiaušinių-bananų masę, viskas išmaišoma (tik nepermaišyti, maišoma tik tiek, kad masė būtų vientisa, neliktų sausų miltų gumuliukų).
  6. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir supilama ½ tešlos. Ant jos dedami nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti rabarbarai, ir užpilama likusi tešlos dalis.
  7. Ant viršaus dedamos plautos, nusausintos šilauogės, braškės.
  8. Kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 45 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą