
07 Bir SAVAITĖS RECEPTAS- RABARBARŲ PYRAGAS
Vasarą pradėkime nuo vasariškų skonių! Šiandien norime su Jumis pasidalinti RABARBARŲ PYRAGO receptu!
Gamybai reikės:
- 300 g. rabarbarų;
- 4 vnt. kiaušinių;
- 1 stiklinės šviesių spelta miltų;
- 50 g. cukraus;
- 1 vnt. banano (didelio);
- 1 š. citrinų sulčių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. vanilinio cukraus;
- Šilauogių, braškių (papuošimui).
Gamybos eiga:
- Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi nedideliais kubeliais.
- Kiaušiniai gerai išplakami kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki, kol masė pabąla ir jos tūris padidėja 2-3 kartus.
- Įmaišomos citrinos sultys.
- Bananas sutrinamas ir sudedamas į kiaušinių ir cukraus masę.
- Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir dedami į kiaušinių-bananų masę, viskas išmaišoma (tik nepermaišyti, maišoma tik tiek, kad masė būtų vientisa, neliktų sausų miltų gumuliukų).
- Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir supilama ½ tešlos. Ant jos dedami nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti rabarbarai, ir užpilama likusi tešlos dalis.
- Ant viršaus dedamos plautos, nusausintos šilauogės, braškės.
- Kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 45 min.
Skanaus!
Vasarą pradėkime nuo vasariškų skonių! Šiandien norime su Jumis pasidalinti RABARBARŲ PYRAGO receptu!
Gamybai reikės:
- 300 g. rabarbarų;
- 4 vnt. kiaušinių;
- 1 stiklinės šviesių spelta miltų;
- 50 g. cukraus;
- 1 vnt. banano (didelio);
- 1 š. citrinų sulčių;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. vanilinio cukraus;
- Šilauogių, braškių (papuošimui).
Gamybos eiga:
- Rabarbarai nuplaunami, nulupami ir supjaustomi nedideliais kubeliais.
- Kiaušiniai gerai išplakami kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki, kol masė pabąla ir jos tūris padidėja 2-3 kartus.
- Įmaišomos citrinos sultys.
- Bananas sutrinamas ir sudedamas į kiaušinių ir cukraus masę.
- Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir dedami į kiaušinių-bananų masę, viskas išmaišoma (tik nepermaišyti, maišoma tik tiek, kad masė būtų vientisa, neliktų sausų miltų gumuliukų).
- Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir supilama ½ tešlos. Ant jos dedami nuplauti, nulupti ir smulkiai supjaustyti rabarbarai, ir užpilama likusi tešlos dalis.
- Ant viršaus dedamos plautos, nusausintos šilauogės, braškės.
- Kepama iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 45 min.
Skanaus!
Komentarų nėra