SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA POMIDORŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

15 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA POMIDORŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

Šią savaitę norime pasidalinti TRITOS POMIDORŲ SRIUBOS SU LĘŠIAIS receptu!

Gamybai reikės:

  • 800 ml. vandens;
  • 400 g. pomidorų;
  • 200 g. lęšių;
  • 45 g. svogūnų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 15 ml. aliejaus (daržovių, kepinimui);
  • Lauro lapų;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Gamybos eiga:

  1. Pomidorai plaunami, nuplikomi karštu vandeniu, lupami ir supjaustomi kubeliais.
  2. Svogūnai ir česnakai susmulkinami.
  3. Į puodą įpilamas aliejus. Smulkinti svogūnai ir česnakai kepinami puode su aliejumi apie 3-4 min.
  4. Į puodą sudedami pomidorai ir kepinami apie 10 min.
  5. Lęšiai nuplaunami.
  6. Ant kepintų daržovių supilamas vanduo, dedami lęšiai, lauro lapai, beriami pipirai, druska.
  7. Verdama apie 30-35 min. Sriuba sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą