SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR CUKINIJŲ PAPLOTĖLIAI SU SŪDYTA LAŠIŠA

receptas, lašiša, žalia, tikra mityba, blynai

08 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR CUKINIJŲ PAPLOTĖLIAI SU SŪDYTA LAŠIŠA

Artėjant rudeniškai gražiam savaitgaliui, norime su Jumis pasidalinti VARŠKĖS IR CUKINIJŲ PAPLOTĖLIŲ SU SŪDYTA LAŠIŠA receptu!

Gamybai reikės:                                                                                                                             

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 150 g. varškės 9 %;
  • 60 g. spelta miltų;
  • 150 g. cukinijos;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Žiupsnelio pipirų;
  • Baziliko;
  • Žalumynų (krapų, petražolių);
  • Aliejaus (kepimui);
  • 25 g. sūdytos lašišos.

Gamybos eiga:

  1. Žalumynai (krapai, petražolės) valomi, plaunami, po to nusausinami ir susmulkinami.
  2. Kiaušiniai išplakami, dedama druska, pipirai ir sudedami smulkinti žalumynai.
  3. Varškė pertrinama ir į ją sudedami miltai.
  4. Cukinijos valomos plaunamos, po to sutarkuojamos burokine tarka.
  5. Kiaušiniai sudedami į varškės ir miltų masę, dedamos tarkuotos cukinijos, po to viskas gerai išmaišoma/išminkoma.
  6. Formuojami apvalios formos paplotėlių pusgaminiai, kurie dedami į aliejumi išteptą kepimo skardą.
  7. Pusgaminiai kepami +180°C temperatūroje apie 15-20 min.
  8. Sūdyta lašiša pjaustoma griežinėliais ir dedama ant iškepusių paplotėlių.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą