SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI

moliūgai, virtinukai, mėlynės, šakutė, lėkštė, maistas

28 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKAI

Spalis, o ypač šio mėnesio galas asocijuojasi su moliūgais… Tikriausiai daugelio namuose dabar galėtumėme rasti moliūgų. Tad artėjant savaitgaliui norime su Jumis pasidalinti receptu, kurio viena iš sudedamųjų dalių yra moliūgas. Išmėginkite VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ VIRTINUKUS!

Gamybos eiga:

  • 225 g. varškė 9 % rieb.
  • 60 g. moliūgo;
  • 30 g. bulvių krakmolo;
  • Žiupsnelis druskos.

Gamybos eiga:

  1. Moliūgai valomi, plaunami, supjaustomi kubeliais ir dedami į verdantį vandenį.
  2. Moliūgai blanširuojami apie 5-10 min.
  3. Suminkštėję moliūgai sutrinami elektiriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu).
  4. Trinti moliūgai atvėsinami iki ne aukštesnės kaip +40°C temperatūros.
  5. Į dubenį sudedama varškė, sutrinti atvėsinti moliūgai, krakmolas ir viskas gerai išmaišoma.
  6. Tešla suminkoma ir suformuojamas, susukamas 3-4 cm. pločio volelis.
  7. Suformuota tešla supjaustoma gabaliukais ir rankomis formuojami rutuliukų formos virtinukų pusgaminiai.
  8. Puode užvirinamas vanduo.
  9. Į verdantį vandenį dedami suformuoti virtinukų pusgaminiai, beriama druska ir verdama apie 5-10 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą