18 Kov SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS
Šį penktadienį siūlome išmėginti VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS
Gamybai reikės:
- 70 g. viso grūdo kapotų avižinių kruopų;
- 150 g. vandens;
- 180 g. 9 % varškės be laktozės;
- 1 vnt. kiaušinio;
- 55 g. bananų;
- Aliejaus kepimui.
Gamybos eiga:
Avižinės kruopos pilamos į puodą su verdančiu vandeniu ir verdamos apie 5-10 min. Išvirusios kruopos paliekamos išbrinkti apie 10 min ir atvėsinamos. Kiaušiniai išplakami. Bananai supjaustomi griežinėliais. Į dubenį dedamos virtos, atvėsintos avižinės kruopos, išplakti kiaušiniai, varškė, pjaustyti bananai ir viskas gerai sutrinama elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu). Tešla šaukštu pilama į kepimo skardą išteptą aliejumi. Formuojami paplotėlių pusgaminiai. Kepama orkaitėje +185-+190°C temperatūroje apie 25-30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra