SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS

18 Kov SAVAITĖS RECEPTAS – VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS

Šį penktadienį siūlome išmėginti VARŠKĖS IR PILNO GRŪDO KAPOTŲ AVIŽINIŲ KRUOPŲ PAPLOTĖLIUS SU BANANAIS BE LAKTOZĖS

Gamybai reikės:

  • 70 g. viso grūdo kapotų avižinių kruopų;
  • 150 g. vandens;
  • 180 g. 9 % varškės be laktozės;
  • 1 vnt. kiaušinio;
  • 55 g. bananų;
  • Aliejaus kepimui.

Gamybos eiga:

Avižinės kruopos pilamos į puodą su verdančiu vandeniu ir verdamos apie 5-10 min. Išvirusios kruopos paliekamos išbrinkti apie 10 min ir atvėsinamos. Kiaušiniai išplakami. Bananai supjaustomi griežinėliais. Į dubenį dedamos virtos, atvėsintos avižinės kruopos, išplakti kiaušiniai, varškė, pjaustyti bananai ir viskas gerai sutrinama elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu). Tešla šaukštu pilama į kepimo skardą išteptą aliejumi. Formuojami paplotėlių pusgaminiai. Kepama orkaitėje +185-+190°C temperatūroje apie 25-30 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą