SAVAITĖS RECEPTAS – VEGETARIŠKI KUKULIAI DARŽOVIŲ „PATALE“

26 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – VEGETARIŠKI KUKULIAI DARŽOVIŲ „PATALE“

Vegetariškų kukulių gamybai reikės:

  • 60 g. grikių;
  • 35 g. lęšių (oranžinių);
  • 25 g. morkų;
  • 20 g. svogūnų;
  • Petražolių;
  • Krapų;
  • 15 ml. alyvuogių aliejaus;
  • Lauro lapų;
  • Šiek tiek maltų pipirų mišinio;
  • Šiek tiek joduotos druskos.

Daržovių „patalui“:

  • 30 g. morkų;
  • 30 g. svogūnų;
  • Petražolių;
  • Krapų;
  • 30 g. trintų pomidorų arba pomidorų pastos;
  • 10 g. krakmolo;
  • Prieskoninių žolelių.

Gamybos eiga:

  1. Lęšius ir grikius išverdame sūdytame vandenyje.
  2. Smulkintus svogūnus pakepiname įkaitintame aliejuje.
  3. Į kepintus svogūnus dedame rupiai tarkuotą morką ir kepiname, kol suminkštėja.
  4. Kepintas daržoves pagardiname druska ir pipirais.
  5. Trečdalį kepintų daržovių masės atidedame.
  6. Pomidorų pastą ištirpiname ¼ stiklinės vandens.
  7. Ištirpintą pomidorų pastą supilame į kepintų daržovių masę.
  8. Į kepintų daržovių masę dedame lauro lapą ir masę verdame ant nestiprios ugnies apie 5-7 min.
  9. Išvirtus grikius rankiniu elektriniu trintuvu sumalame į grūdėtą masę.
  10. Į maltų grikių masę įmaišome atidėtas keptas daržoves, krakmolą, smulkintus žalumynus (petražoles, krapus).
  11. Į grikių ir daržovių masę įminkome virtus lęšius.
  12. Į kepimo formą pilame dalį daržovių padažo.
  13. Iš grikių, lęšių masės rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir sudedame į kepimo formą ant daržovių padažo.
  14. Grikių, lęšių kamuoliukus apipilame likusiu daržovių padažu.
  15. Kepame +200oC įkaitintoje orkaitėje, apie 30 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą