26 Geg SAVAITĖS RECEPTAS – VEGETARIŠKI KUKULIAI DARŽOVIŲ „PATALE“
Vegetariškų kukulių gamybai reikės:
- 60 g. grikių;
- 35 g. lęšių (oranžinių);
- 25 g. morkų;
- 20 g. svogūnų;
- Petražolių;
- Krapų;
- 15 ml. alyvuogių aliejaus;
- Lauro lapų;
- Šiek tiek maltų pipirų mišinio;
- Šiek tiek joduotos druskos.
Daržovių „patalui“:
- 30 g. morkų;
- 30 g. svogūnų;
- Petražolių;
- Krapų;
- 30 g. trintų pomidorų arba pomidorų pastos;
- 10 g. krakmolo;
- Prieskoninių žolelių.
Gamybos eiga:
- Lęšius ir grikius išverdame sūdytame vandenyje.
- Smulkintus svogūnus pakepiname įkaitintame aliejuje.
- Į kepintus svogūnus dedame rupiai tarkuotą morką ir kepiname, kol suminkštėja.
- Kepintas daržoves pagardiname druska ir pipirais.
- Trečdalį kepintų daržovių masės atidedame.
- Pomidorų pastą ištirpiname ¼ stiklinės vandens.
- Ištirpintą pomidorų pastą supilame į kepintų daržovių masę.
- Į kepintų daržovių masę dedame lauro lapą ir masę verdame ant nestiprios ugnies apie 5-7 min.
- Išvirtus grikius rankiniu elektriniu trintuvu sumalame į grūdėtą masę.
- Į maltų grikių masę įmaišome atidėtas keptas daržoves, krakmolą, smulkintus žalumynus (petražoles, krapus).
- Į grikių ir daržovių masę įminkome virtus lęšius.
- Į kepimo formą pilame dalį daržovių padažo.
- Iš grikių, lęšių masės rankomis formuojame nedidelius kamuoliukus ir sudedame į kepimo formą ant daržovių padažo.
- Grikių, lęšių kamuoliukus apipilame likusiu daržovių padažu.
- Kepame +200oC įkaitintoje orkaitėje, apie 30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra