23 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTI RYŽIŲ MAKARONAI SU RIKOTA IR POMIDORAIS
Šiandien su Jumis norime pasidalinti VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONŲ SU RIKOTA IR POMIDORAIS receptu! Tikrai labai skanu!
Gamybai reikės:
- 250 g. ryžių makaronų su bolivinėmis balandomis ir burnočiais;
- 3 skiltelės česnako;
- 100 g. vyšninių pomidoriukų;
- Aliejaus (kepimui);
- 100 g. rikotos sūrio;
- Druskos;
- Pipirų;
- Prieskoninių žolelių;
- Bazilikų.
Gamybos eiga:
Makaronai dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdami apie 7-8 min. Išvirę makaronai nukošiami. Česnakai susmulkinami. Vyšniniai pomidoriukai plaunami ir perpjaunami pusiau. Bazilikai susmulkinami. Smulkinti česnakai, pjaustyti vyšniniai pomidoriukai kepinami keptuvėje su įkaitintu aliejumi, +140-+150°C temperatūroje apie 5 min. Ant kepintų česnakų, pomidorų dedamas rikotos sūris, beriama druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys, smulkinti bazilikai ir viskas kepinama dar apie 3-5 min. Kepintos daržovės su rikota sumaišomos su virtais makaronais.
Skanaus!
Komentarų nėra