03 Lap SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONAI (SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR BURNOČIAIS) SU RIKOTA IR POMIDORAIS
Šiandien norime pasidalinti VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONŲ (SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR BURNOČIAIS) SU RIKOTA IR POMIDORAIS receptu!
Gamybai reikės:
- 250 g. ryžių makaronų su bolivinėmis balandomis ir burnočiais;
- Vandens (makaronų virimui);
- 3 skiltelių česnako;
- 100 g. vyšninių pomidoriukų;
- Aliejaus (daržovių kepinimui);
- 100 g. rikotos rūrio;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų;
- Prieskoninių žolelių;
- Baziliko.
Gamybos eiga:
- Makaronai dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdami apie 7-8 min.
- Išvirę makaronai nukošiami.
- Česnakai supjaustomi smulkiais kubeliais.
- Vyšniniai pomidoriukai perpjaunami pusiau.
- Bazilikai susmulkinami.
- Smulkinti česnakai, pjaustyti vyšniniai pomidoriukai kepinami keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
- Ant kepintų česnakų, pomidorų dedamas rikotos sūris, beriama druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys, smulkinti bazilikai ir viskas kepinama.
- Kepintos daržovės su rikota sumaišomos su virtais makaronais.
Skanaus!
Komentarų nėra