SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONAI (SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR BURNOČIAIS) SU RIKOTA IR POMIDORAIS

makaronai, pomidorai, lėkštė

03 Lap SAVAITĖS RECEPTAS – VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONAI (SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR BURNOČIAIS) SU RIKOTA IR POMIDORAIS

Šiandien norime pasidalinti  VIRTŲ RYŽIŲ MAKARONŲ (SU BOLIVINĖMIS BALANDOMIS IR BURNOČIAIS) SU RIKOTA IR POMIDORAIS receptu!

Gamybai reikės:

  • 250 g. ryžių makaronų su bolivinėmis balandomis ir burnočiais;
  • Vandens (makaronų virimui);
  • 3 skiltelių česnako;
  • 100 g. vyšninių pomidoriukų;
  • Aliejaus (daržovių kepinimui);
  • 100 g. rikotos rūrio;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • Prieskoninių žolelių;
  • Baziliko.

Gamybos eiga:

  1. Makaronai dedami į puodą su verdančiu vandeniu ir verdami apie 7-8 min.
  2. Išvirę makaronai nukošiami.
  3. Česnakai supjaustomi smulkiais kubeliais.
  4. Vyšniniai pomidoriukai perpjaunami pusiau.
  5. Bazilikai susmulkinami.
  6. Smulkinti česnakai, pjaustyti vyšniniai pomidoriukai kepinami keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
  7. Ant kepintų česnakų, pomidorų dedamas rikotos sūris, beriama druska, pipirai, prieskoninių žolelių mišinys, smulkinti bazilikai ir viskas kepinama.
  8. Kepintos daržovės su rikota sumaišomos su virtais makaronais.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą