SAVAITĖS RECEPTAS – ŽIRNIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGAIS

tikra mityba, receptas, košė, moliūgai

27 Spa SAVAITĖS RECEPTAS – ŽIRNIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGAIS

Spalio mėnesio moliūgų receptus užbaigsime su ŽIRNIŲ KOŠE SU MOLIŪGAIS!


Gamybai reikės:


• 180 g. skaldytų žirnių;
• vandens (žirniams);
• 345 g. moliūgų;
• 5 ml. aliejaus (moliūgo kepimui);
• 40 g. svogūnų;
• 5 ml. aliejaus (svogūnų kepimui);
• 130 ml. vandens;
• Druskos;
• Juodųjų pipirų.


Gamybos eiga:

  1. Skaldyti žirniai nuplaunami, užpilami šaltu vandeniu ir paliekami brinkti per naktį.
  2. Moliūgai valomi, plaunami, išimamos sėklos, supjaustomi stambiais gabalėliais.
  3. Pjaustyti moliūgai dedami į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepami orkaitėje apie +185-+190°C temperatūroje apie 15-20 min.
  4. Kepti moliūgai dedami į dubenį ir sutrinami elektriniu – rankiniu trintuvu (blenderiu) iki vienalytės konsistencijos.
  5. Svogūnai valomi, plaunami ir supjaustomi smulkiais kubeliais.
  6. Pjaustyti svogūnai kepinami keptuvėje, įkaitintame aliejuje, +140-+150°C temperatūroje apie 1-2 min., kol suminkštėja.
  7. Į puodą su verdančiu vandeniu dedami brinkinti žirniai, trintas moliūgas, kepinti svogūnai ir viskas verdama apie 25-30 min., kol žirniai suminkštėja.
  8. Baigiant virti beriama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma.
    Skanaus!
Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą