Sveikatai palankių patiekalų gamyba, naujausių technologijų taikymas ir pateikimas vaikų valgiaraščiuose

28 Rgp Sveikatai palankių patiekalų gamyba, naujausių technologijų taikymas ir pateikimas vaikų valgiaraščiuose

 

Rugpjūčio 22–23 dienomis vyko specializuoti praktiniai kvalifikacijos kėlimo kursai Šalčininkų rajono ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistams ,,Sveikatai palankių patiekalų gamyba, naujausių technologijų taikymas ir pateikimas vaikų valgiaraščiuose”. Kursuose savo gerąja patirtimi dalinosi bei lektorės pateikiamomis naujovėmis ir žiniomis džiaugėsi, ikimokyklinio ir mokyklinio ugdymo įstaigų maitinimo skyriaus vadovai, virėjai, dietistai bei visuomenės sveikatos biurų specialistai.

20170823_141257   20170822_140651

Kursus organizavo ir savo sukauptomis žiniomis bei patirtimi dalinosi VšĮ ,,Tikra Mityba“ steigėja Danguolė Gasparavičienė. Kursams buvo parengti informatyvūs informaciniai mokymai bei praktinės dalys, kurių metu kursų dalyviai patys gamino, degustavo, vertino ir vaišinosi sveikatai palankiais patiekalais bei analizavo jų pritaikymo galimybes ugdymo įstaigoms.

20170822_172543   20170823_182727

Kursai buvo orientuoti į ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimą, skatinant į vaikų  valgiaraščius įtraukti kuo daugiau sveikatai palankių maisto produktų bei patiekalų. Šalčininkų rajono ugdymo įstaigų maisto gamybos specialistai turėjo puikią galimybę susipažinti su šiandieninėmis kulinarijos naujovėmis, jos vystymosi tendencijomis bei maisto pateikimo tendencijomis vaikų ugdymo įstaigose. Lektorė Danguolė Gasparavičienė kursų metu praktiškai pristatė naujausių technologijų taikymą patiekalų gamyboje, vykdė praktinius mokymus realioje darbo vietoje.

20170822_170024   20170823_182826

Kursuose dalyvavę specialistai labai džiaugėsi informatyviais mokymais, kurių metu pasisėmė naujų žinių ir įgavo praktinių įgūdžių, gaminant naujus sveikatai palankius patiekalus. Specialistai turėjo puikią progą pabendrauti su kolegomis bei pasidalinti turima patirtimi. Labiausiai kursų dalyvius džiugino tai, jog daliai jų tai buvo pirmieji kvalifikacijos tobulinimosi kursai, nors maitinimo srityje jau darbuojasi daugiau nei 20 metų.

Nuo 2015m. rugsėjo 1d. VšĮ ,,Tikra mityba“ įgyvendina socialinės atsakomybės projektą ,,Sveikatai palankūs“, kuriame dalyvauja Kauno miesto ir rajono, Vilniaus miesto ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Projekto tikslas didinti visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos bendruomenės: nuo vaikučių, personalo iki tėvelių sveikatai palankios mitybos ir sveikos gyvensenos raštingumą, skatinti sveikai maitintis, suteikti žinių bei šviesti sveikos gyvensenos klausimais. Juk labai svarbu, kad ne tik ugdymo įstaigoje vaikų mityba atitiktų sveikos mitybos principus, bet ir kiekvienuose namuose, kiekvienoje šeimoje pirmenybė būtų teikiama sveikatai naudingesnių produktų pasirinkimui, ant kasdieninio ar šventinio stalo garuotų sveikatai palankūs patiekalai ir pirmiausia tėvai būtų pavyzdžiu savo vaikams renkantis sveikatai palankius patiekalus. Labai svarbu, kad vaikai nuo pat mažens būtų ugdomi, mokomi ir maistas bei tinkama valgymo kultūra taptų šeimos kasdienybe.

VšĮ ,,Tikra mityba“ vykdo šviečiamąją veiklą ne tik ugdymo įstaigų bendruomenėms bet ir visai visuomenei, skatindama rinktis sveikatai palankius maisto produktus, sveikai maitintis, vykdo maisto pramonės specialistų mokymus, skatindama juos gaminti kuo daugiau ir įvairesnio sveikatai palankaus maisto produktų ir svarbiausia siūlo nepamiršti, kad maistas turi būti mūsų visų vaistas.

 

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą