Užgavėnių receptas

21 Vas Užgavėnių receptas

Užgavėnės – žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą siekiant prisišaukti pavasarį bei žyminti paskutinę žiemos mėsiedo dieną.

Pagrindiniai šventės simboliai – persirengėliai, kaukės, blynai, Lašininio ir Kanapinio kova, Morės deginimas.

Per Užgavėnes tradiciškai dirbami tik lengvi darbai, gaminamas maistas bei sočiai valgoma, pramogaujama. Liaudyje sakoma, jeigu sunkiai per Užgavėnes dirbsi, tai „per visus metus nebus poilsio, nepabaigsi darbų”.

Užgavėnių proga norime su Jumis pasidalinti MIGDOLŲ IR KOKOSŲ MILTŲ BLYNŲ receptu!

Gamybai reikės:

  • 3 vnt. kiaušinių;
  • 80 ml. kokosų gėrimo 21,3 %
  • 50 g. migdolų miltų;
  • 35 g. kokosų miltų;
  • Vinilinio cukraus;
  • Aliejaus (kepimui)

Gamybos eiga:

  1. Kiaušiniai išplakami.
  2. Į dubenį dedami plakti kiaušiniai, migdolų miltai, kokosų miltai, vanilinis cukrus, pilamas kokosų gėrimas ir viskas gerai išmaišoma.
  3. Į aliejumi išteptą kepimo skardą šaukštu pilama tešla, formuojami blynų pusgaminiai.
  4. Kepama orkaitėje +160-+170°C temperatūroje apie 15-20 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą