11 Bal VISO GRŪDO RUGINĖ DUONA SU KMYNAIS IR SĖKLOMIS
Iki Velykų liko mažiau nei savaitė, tad norime su Jumis pasidalinti sveikatai palankios naminės viso grūdo ruginės duonos su kmynais ir sėklomis receptu. Dar taip skanu nebuvo! Siūlome pamėginti ir šventinį stalą papildyti sveikatai palankiu gaminiu! 😊
Pabandom! Ingridientai 🍞 gamybai:
- 2 stiklinės paruošto naminio raugo,
- 3 stiklinių viso grūdo ruginių miltų,
- 1 stiklinė viso grūdo kvietinių miltų,
- 1 stiklinė šilto vandens,
- 1 valg. šaukšto kmynų,
- 1 valg. šaukštas medaus,
- 0,5 valg. šaukšto cukraus,
- 1 arb. šaukštelis joduotos druskos
- 3 valg. šaukštai įvairių sėklų
Paruošimas:
Pirmą dieną iš 1 stiklinės paruošto raugo, 2 stiklinių viso grūdo ruginių miltų ir 0.5 stiklinės šilto vandens užmaišome tešlą ir paliekame šiltai 12 val. pakilti.
Antrą dieną į paruoštą pakilusią masę suberiame likusius viso grūdo ruginius ir kvietinius miltus. 0.5 stiklinėje šilto vandens ištirpiname druką, cukrų, medų ir supilame į masę, suberiame nuplikintus kmynus, sėklas ir viską gerai maišome, kad masė būtų vienalytė. Suminkius tešlą formuojamas kepaliukas ir dedamas arba į formą, arba ant kepimo popieriaus ir dar 3 val. reikia šiltai palaikyti, kad pakiltų. Iškilusį pusgaminį dėti į įkaitusią iki 185-200 C orkaitę ir kepti apie 1 val. Iškepusios duonos kraštai turėtų būti atšokę nuo formos kraštų.
Iškepusią duoną išimti iš formos, plutą apipurkšti vadeniu. kad ji suminkštėtų ir apdengus drobule leisti duonai atvėsti.
Na ir ką, ant stalo galite dėti namų gamybs duoną! Skanaus! 😋
Komentarų nėra