VISUOMENEI

I. Sveikatai palankios mitybos paskaitos įmonių darbuotojams (vidiniai mokymai) ,,LUNCH AND LEARN“

Paskaitų ciklas ,,SVEIKATAI PALANKI MITYBA“

1 paskaita

Sveikatai palankios mitybos principai (ką, kaip ir kiek reikia valgyti?) Kuo tokia mityba svarbi mūsų organizmui?

Hidrinti riebalai, akrilamidai, alkoholis ir kitos žalingos medžiagos. Kokia jų įtaka mūsų organizmui?

Ženklinimo etiketės. Ką jos informuoja apie maisto produktą? Kaip atsirinkti Jums tinkamą maisto produktą?

2 paskaita

Valgymo kultūros formavimas. Paskaitos metu gausite daug patarimų, kaip sveikai gaminti ir maitintis bei formuoti ir ugdyti valgymo kultūrą savo šeimose.

Mitybos reguliarumas, lėtas valgymas, valgymo etiketas.

3 paskaita                  

Maisto netoleravimas ir alergijos. Kokie požymiai rodo, kad Jūs netoleruojate tam tikrų maisto produktų?

Vanduo. Kiek, kaip ir kokį gerti? Kokią įtaką mūsų organizmui turi skysčių balansas?

4 paskaita                         

Cukrus ir druska, įtaka mūsų organizmui.

Skaidulinės medžiagos ir jų svarba mūsų organizmui.

Riebalai, kokius rinktis ir kiek suvartoti?

 Mokymų temas ir trukmę galima modifikuoti, suderinus tai su užsakovu.

II. Paskaitos  vaikų mityba besirūpinantiems tėveliams, kurių metu akcentuojame, jog tinkamas maistas yra būtinas vaiko augimui, vystymuisi, gerai sveikatai ir fiziniam aktyvumui palaikyti.

Paskaitos – diskusijos:

,,10 žingsnių sveikos mitybos link“;

,,Vaikų mityba ugdymo įstaigoje = namuose?”

Sveikas maistas – vaiko priešas ar draugas?

Vaiko sveikata – sveikatai palankus maistas.

Vaikų maitinimo aktualijos ir naujovės ugdymo įstaigose.

Kaip pasirinkti sveikatai palankų maisto produktą?

Vaikų mityba ugdymo įstaigoje ir šeimoje. Daugiau panašumų ar skirtumų?

 III. Edukacinės, interaktyvios paskaitos, renginiai vaikams ugdymo įstaigose (mokyklose, darželiuose, globos įstaigose, dienos centruose):

,,Sveikos mitybos ABC”;

,,Daržovių galia”;

,,Kelionė po sveiko maisto šalį”;

Mokymų temas ir trukmę galima modifikuoti, suderinus tai su užsakovu.

IV. Sveikatai palankios mitybos paskaitos bendruomenėse

Paskaitų ciklas ,,Tegul maistas būna mūsų vaistas“

Paskaitų metu gilinsimės apie sveikos mitybos tiesas, grįstas moksliniais ir medicininiais tyrimai, o ne viešojoje erdvėje patarimus dalijančių ,,mitybos specialistų“ nuomonę, atsakysime į klausimus:

Sveikatai palanki mityba – kas tai? Mitai ir tiesos pagrįstos tyrimais, gerais ir blogais praktiniais pavyzdžiais. Subalansuotos mitybos svarba šeimos kasdienybėje, teisingų įpročių formavimas šeimoje bei mitybos įpročių įtaka žmogaus organizmui. Kas, kaip ir kiek? Ar mes turime galimybę rinktis sveikatai palankius maisto produktus. Kas tie sveikatai palankūs maisto produktai? Tausojantys patiekalai ant mūsų stalo – kas tai?,, Sveikatai palanki mityba šeimoje”

Mokymų temas ir trukmę galima modifikuoti, suderinus tai su užsakovu.