SAVAITĖS RECEPTAS – NAMINIAI ARBŪZINIAI LEDAI SU AVOKADU IR MANGU

ledai, arbūzas, arbūzai, žalia, raudona, tikra mityba

17 Bir SAVAITĖS RECEPTAS – NAMINIAI ARBŪZINIAI LEDAI SU AVOKADU IR MANGU

Atėjus vasarai vis dažniau atsipalaiduojame ir lengviau pasiduodame pagundoms. Viena iš tokių – ledai. Daugelis neįsivaizduojame karštos vasaros dienos be porcijos ledų. Šviečiant ir šildant saulei, atsispirti šiam desertui sunku ne tik vaikams, tačiau ir suaugusiems. Tačiau yra ir sveikesnė šio deserto alternatyva! Pavyzdžiui, NAMINIAI ARBŪZINIAI LEDAI SU AVOKADU IR MANGU!

Reikės:

  • 300 g. arbūzo;
  • 1 vnt. avokado;
  • 1 vnt. nedidelio mango;
  • 1 a. š. žaliųjų citrinų sulčių.

Gamybos eiga:

  1. Arbūzas supjaustomas dideliais kubeliais, išimamos sėklos.
  2. Arbūzas sutrinamas elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  3. Arbūzo masė supilstoma į formeles ir sudedama į šaldymo kamerą kelioms valandoms. Paviršius turi pradėti stingti, bet nebūti sušalęs į ledą.
  4. Avokadas ir mangas supjaustomi kubeliais ir sutrinami elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  5. Avokado ir mango masė praskiedžiama šlakeliu vandens, išspaustomis žaliosios citrinos sultimis.
  6. Į ledų formą šaukšteliu sudedamas viršutinį žalias (avokadų ir mangų) sluoksnis, smeigiamas pagaliukas ir dedama šaldyti į šaldiklį.

SKANAUS!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą