Paskaitos ugdymo įstaigų bendruomenei ,,10 žingsnių sveikos mitybos link”

18 Spa Paskaitos ugdymo įstaigų bendruomenei ,,10 žingsnių sveikos mitybos link”

Rugsėjo 13 – 14 dienomis, Kauno lopšelyje darželyje ,,Vėrinėlis” ir spalio 6 dieną Kauno lopšelyje darželyje „Gintarėlis“  vyko paskaitos tėveliams: „10 žingsnių sveikos mitybos link“. Tai užsiėmimai, kurių metu buvo diskutuojama ne tik apie gero maisto kokybę, jo įvairovę, maitinimo režimą, bet ir kitus pagrindinius reikalavimus vaikų maitinimui. Visus aptartus reikalavimus visai nesunku įvykdyti paprasčiausiomis sąlygomis, būtent to ir mokėme savo vaikų mityba besirūpinančius tėvelius.

 

Sveika mityba padeda saugoti ir stiprinti sveikatą, išvengti daugelio ligų. Todėl vienas svarbiausių iš geros sveikatos veiksnių – įvairus ir tinkamai parinktas maistas, aprūpinantis organizmą būtinu maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų kiekiu.

Vis daugiau dėmesio yra skiriama vaikų maitinimui vaikų ugdymo įstaigose, bet pamirštamas pats mitybos pagrindas – šeimos mityba. Būtent todėl pirmiausia yra būtina išsiaiškinti visos šeimos mitybą ir fizinį aktyvumą, nes tėvų gyvenimo įpročiai turi didžiausią įtaką besiformuojantiems vaikų įpročiams. Norint užtikrinti sveiką mitybą, į kovą būtina įtraukti visus šeimos narius, nes retai vaikas yra atsakingas už maisto ruošimą ir gamybą.

img_9231  img_9232

nikon-2016-10-07-011  nikon-2016-10-07-008  nikon-2016-10-07-006

Projektą finansuoja Kauno miesto savivaldybės programa „Iniciatyvos Kaunui“  iniciatyvos-kaunui-kaunas-logo

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą