09 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – CUKINIJŲ APKEPAS SU FERMENTINIU SŪRIU
Artėjant savaitgaliui dalinamės dar vienu puikiu receptu. Išmėginkite CUKINIJŲ APKEPĄ SU FERMENTINIU SŪRIU.
Gamybai reikės:
- 180 g. cukinijos;
- 2 vnt. kiaušinių;
- 150 g. kvietinių pilno grūdo miltų;
- 25 g. svogūnų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 55 g. fermentinio sūrio;
- Šiek tiek česnako;
- Baziliko;
- Druskos;
- Pipirų.
Gamybos eiga:
Kiaušiniai išplakami. Į dubenį su kiaušinio plakiniu dedami miltai ir kepimo milteliai. Viskas gerai išmaišoma. Cukinijos sutarkuojamos. Svogūnai ir česnakai ir smulkiai supjaustomi. Sūris tarkuojamas. Į dubenį dedamos tarkuotos cukinijos, smulkinti česnakai, svogūnai, tarkuotas fermentinis sūris. Į dubenį su daržovėmis dedama kiaušinių ir miltų masė. Viskas gerai išmaišoma. Bazilikai susmulkinami. Į masę beriama druska, pipirai, smulkinti bazilikai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo skardą su kepimo popieriumi dedama cukinijų masė. Kepama orkaitėje +180-+190°C temperatūroje apie 45-50 min.
Skanaus!
Komentarų nėra