30 Lap MĖLYNIŲ GLOTNUTIS SU MIGDOLŲ GĖRIMU
Gaminat glotnučius pieną galima pakeisti augaliniu gėrimu. Todėl norime su Jumis pasidalinti MĖLYNIŲ GLOTNUČIO SU MIGDOLŲ GĖRIMU receptu.
Kuo ypatingas migdolų gėrimas?
- Šiame gėrime nėra laktozės. Todėl jis puiki alternatyva žmonėms, kurie netoleruoja laktozės.
- Migdolų gėrimas aprūpina organizmą kalciu. Kalcis svarbus širdžiai, raumenų ir nervų veiklai.
- Viename puodelyje migdolų gėrimo yra vos 60 kcal, o nenugriebto pieno puodelis turi net 146 kcal.
- Migdolų gėrimą galima laikyti kambario temperatūroje. Todėl šį gėrimą patogu vežtis į keliones ar laikyti darbe.
- Migdolų gėrimas naudingas širdies veiklai. Jame nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų. Taip pat jame mažai natrio ir daug sveikųjų riebalų, kurie saugo nuo kraujospūdžio padidėjimo ir širdies ligų.
- Migdolų gėrime yra 30 proc. kalcio ir 25 proc. vitamino D dienos normos. Tokia gėrimo sudėtis mažina osteoporozės ir artrito riziką bei gerina imuninę sistemą.
- Migdolų gėrime yra 50 proc. rekomenduojamos vitamino E dienos normos. Šis vitaminas turi antioksidacinių savybių ir saugo odą nuo išorės poveikio.
- Migdolų gėrime yra daug B grupės vitaminų, tokių kaip riboflavinas. B grupės vitaminai stiprina raumenis ir padeda jiems atsistatyti.
- Šiame gėrime mažai angliavandenių, tad migdolų gėrimas nesukelia cukraus svyravimų ir nedidina rizikos susirgti diabetu. Dėl žemo glikemijos indekso organizmas angliavandenius, esančius migdolų gėrime, naudoja energijai, o ne riebaliniam sluoksniui.
Komentarų nėra