Kūčios – Silkė

silkė, kalėdos, šventės, kūčios, žuvis

04 Gru Kūčios – Silkė

Kuomet kalbame apie didžiąsias metų šventes, visų pirma galvojame apie Kūčias. O kaip žinome, tiek adventas, tiek kūčios siejasi pasninku. Todėl šiandien pakalbėsime apie SILKĘ ir jos naudą.

SUDĖTYJE YRA OMEGA – 3 RIEBALŲ RŪGŠČIŲ. Omega-3 riebalų rūgštys turi uždegimą mažinančio poveikio, jos mažina trigliceridų kiekį, didina gerojo cholesterolio kiekį, o tai  gali padėti sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Specialistai rekomenduoja kasdien su maistu gauti bent 1000 mg Omega-3. Vidutinio dydžio silkės filė, sveriančioje 180 g, yra 3180 mg Omega-3.

SUDĖTYJE YRA ANTIOKSIDANTŲ. Silkės sudėtyje yra antioksidantai: vitaminas E ir selenas. Abi šios maistinės medžiagos svarbios imuninei sistemai ir padeda sumažinti laisvųjų radikalų daromą žalą kūno audiniams bei gali užkirsti kelią įvairioms ligoms. 180 g silkės filė yra 96 proc. rekomenduojamos seleno dienos normos ir 10 proc. vitamino E.

SUDĖTYJE YRA VITAMINAS D. 100 g. silkės yra 12 µg Vitamino D3. Žiemos sezonu daugumai trūksta vitamino D. Silkė yra vienas iš keleto maistinių Vitamino D3 šaltinių.

SUDĖTYJE GAUSU BALTYMŲ IR BŪTINŲJŲ AMINO RŪGŠČIŲ. 100 g. silkės yra 15,2 g. baltymų. Taip pat šioje žuvyje pakankamai daug visų būtinų amino rūgščių.

SUDĖTYJE YRA VITAMINAS B12. 100 g. silkės yra 12 µg Vitamino B12. Silkėje yra didelė vitamino B12 koncentracija. Vitaminas B12 yra tas, kurio trūksta dažniausiai, ypač vyresniems žmonėms.

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą