PRIDĖTINIO CUKRAUS ŽALA ORGANIZMUI

07 Gru PRIDĖTINIO CUKRAUS ŽALA ORGANIZMUI

PRIDĖTINIO CUKRAUS ŽALA ORGANIZMUI

Pasak ekspertų, cukraus vartojimas yra pagrindinė nutukimo ir daugelio lėtinių ligų, tokių kaip 2 tipo diabetas, priežastis. Nutukimo procentas didėja visame pasaulyje, ir manoma, kad pridėtinis cukrus yra vienas pagrindinių kaltininkų. Pridėtinio cukraus vartojimas padidina alkį ir gali sukelti atsparumą leptinui – svarbiam hormonui, kuris reguliuoja alkį ir liepia jūsų organizmui nustoti valgyti.

  • Per gausus cukrų vartojimas nėra palankus sveikatai. Dažnas sudėtyje daug cukrų turinčių maisto produktų vartojimas gali padidinti dantų ėduonies atsiradimo riziką, ypač esant prastai burnos higienai.
  • Mokslinių tyrimų duomenimis, didelis cukrų suvartojimas gali padidinti kraujo serumo trigliceridų koncentraciją, neigiamai veikti gliukozės ir insulino atsaką. Minėti veiksniai siejami su didesne aterosklerozės, kraujotakos sistemos ligų, antro tipo cukrinio diabeto rizika. Ir, be abejo – antsvoris ar nutukimas: jei maiste yra daug angliavandenių ir su maistu gaunama energija viršija organizmo energijos poreikius, angliavandeniai paverčiami riebalais. Ypač daug angliavandenių gauname valgydami maistą, kuriame cukrų įdėta gamybos metu.
  • Mityba, kurioje gausu cukraus ir perdirbto maisto, gali padidinti depresijos riziką.
  • Valgant per daug cukraus, paspartėja telomerų sutrumpėjimas, o tai padidina ląstelių senėjimą.
  • Mityba, su kuria gaunama daug cukraus, gali pabloginti atmintį ir būti susijusi su padidėjusia demencijos rizika.
  • Maistas, kuriame yra daug cukraus, gali neigiamai paveikti jūsų energijos lygį, sukeldamas smarkiai padidėjusį cukraus kiekį kraujyje ir greitą energiją, o po to – staigų energijos kritimą sumažėjus cukraus kiekiui kraujyje.
Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą