RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

omletas, keptuvė, žalia, smidrai, tikra mityba

28 Bal RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

Šiandien norime pasidalinti pusryčių idėja – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS

Gamybai reikės:

  • 2 vnt. kiaušinių;
  • 30 g. fermentinio sūrio 45 %;
  • 30 ml. pieno 2,5 %;
  • 30 g. špinatų;
  • Žalumynų (krapų, petražolių ar kt.);
  • 70 g. smidrų;
  • Aliejaus (kepimui).

Gamybos eiga:

  1. Kiaušiniai ir pienas išplakami.
  2. Fermentinis sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sudedamas į kiaušinio ir pieno plakinį.
  3. Viskas išmaišoma.
  4. Špinatai ir žalumynai (petražolės, kraipai ar kt.) plaunami, susmulkinami, dedami į kiaušinių masę ir gerai išmaišomi.
  5. Smidrai kepinami 140-150 °C  temperatūroje įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. Kepinti smidrai atvėsinami.
  6. Kepinti smidrai sudedami į kiaušinių masę ir išmaišomi.
  7. Masė supilama į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepama +180-190°C temperatūroje apie 15-20 min.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą