28 Bal RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS
Šiandien norime pasidalinti pusryčių idėja – ORKAITĖJE KEPTAS OMLETAS SU SMIDRAIS, SŪRIU IR ŠPINATAIS
Gamybai reikės:
- 2 vnt. kiaušinių;
- 30 g. fermentinio sūrio 45 %;
- 30 ml. pieno 2,5 %;
- 30 g. špinatų;
- Žalumynų (krapų, petražolių ar kt.);
- 70 g. smidrų;
- Aliejaus (kepimui).
Gamybos eiga:
- Kiaušiniai ir pienas išplakami.
- Fermentinis sūris sutarkuojamas smulkia tarka ir sudedamas į kiaušinio ir pieno plakinį.
- Viskas išmaišoma.
- Špinatai ir žalumynai (petražolės, kraipai ar kt.) plaunami, susmulkinami, dedami į kiaušinių masę ir gerai išmaišomi.
- Smidrai kepinami 140-150 °C temperatūroje įkaitintoje keptuvėje su aliejumi 2-3 min. Kepinti smidrai atvėsinami.
- Kepinti smidrai sudedami į kiaušinių masę ir išmaišomi.
- Masė supilama į kepimo skardą išteptą aliejumi ir kepama +180-190°C temperatūroje apie 15-20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra