17 Vas RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI
Šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti pietų idėja – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI! Kai norisi sveikai, skaniai ir įdomiau!
Gamybai reikės:
- 500 g. vištienos šlaunelių mėsos be odos;
- 170 g. batatų;
- 10 g. aliejaus;
- 40 g. kukurūzų miltų;
- 10 g. česnakų;
- Saldžiosios paprikos miltelių;
- Druskos;
- Juodųjų pipirų.
Gamybos eiga:
- Vištiena plaunama, nusausinama ir supjaustoma gabaliukais.
- Batatai valomi, plaunami, sutarkuojami burokine tarka ir paliekami pastovėti apie 10-15 min. Nuspaudžiamas batatų skystis.
- Česnakai susmulkinami.
- Į dubenį dedama pjaustyta vištienos šlaunelių mėsa, nuspaustų tarkuotų batatų masė, smulkinti česnakai, kukurūzų miltai, pilamas aliejus, beriama druska, pipirai, saldžios raudonosios paprikos milteliai ir viskas gerai išmaišoma.
- Rankomis formuojami plokšti vištienos ir batatų kepsnelių pusgaminiai.
- Pusgaminiai dedami į kepimo skardą su kepimo popieriumi.
Skanaus!
Komentarų nėra