RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI

17 Vas RECEPTAS – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI

Šį penktadienį norime su Jumis pasidalinti pietų idėja – ORKAITĖJE KEPTI VIŠTIENOS IR BATATŲ KEPSNELIAI! Kai norisi sveikai, skaniai ir įdomiau!

Gamybai reikės:

  • 500 g. vištienos šlaunelių mėsos be odos;
  • 170 g. batatų;
  • 10 g. aliejaus;
  • 40 g. kukurūzų miltų;
  • 10 g. česnakų;
  • Saldžiosios paprikos miltelių;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gamybos eiga:

  1. Vištiena plaunama, nusausinama ir supjaustoma gabaliukais.
  2. Batatai valomi, plaunami, sutarkuojami burokine tarka ir paliekami pastovėti apie 10-15 min. Nuspaudžiamas batatų skystis.
  3. Česnakai susmulkinami.
  4. Į dubenį dedama pjaustyta vištienos šlaunelių mėsa, nuspaustų tarkuotų batatų masė, smulkinti česnakai, kukurūzų miltai, pilamas aliejus, beriama druska, pipirai, saldžios raudonosios paprikos milteliai ir viskas gerai išmaišoma.
  5. Rankomis formuojami plokšti vištienos ir batatų kepsnelių pusgaminiai.
  6. Pusgaminiai dedami į kepimo skardą su kepimo popieriumi.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą