SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

kalendra, apkepas, juoda, žalia, oranžinė, moliūgai, tikra mityba

11 Lap SAVAITĖS RECEPTAS – AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS

Kad ruduo būtų maistingas siūlome išmėginti AVINŽIRNIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPĄ!

Gamybai reikės:

  • 235 g. moliūgų;
  • 200 g. avinžirnių;
  • Vandens;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 valgomas šaukštas citrinų sulčių;
  • 80 g. raudonųjų paprikų;
  • Kalendros;
  • Juodųjų pipirų;
  • Druskos;
  • Aliejaus (kepimui).

Gamybos eiga:

Avinžirniai užpilami karštu vandeniu ir paliekami brinkti per naktį. Moliūgai valomi, plaunami, perpjaunami pusiau, išimamos sėklos, ir sutarkuojami burokine tarka. Citrinos plaunamos, perpjaunamos pusiau ir išspaudžiamos sultys. Česnakai valomi, plaunami ir supjaustomi smulkiais kubeliais. Nupilamas vanduo nuo išbrinkusių avinžirnių. Į dubenį dedami brinkinti avinžirniai, smulkinti česnakai, pilamos citrinų sultys, beriama druska ir viskas sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu). Paprikos plaunamos, valomos, išimamos sėklos ir supjaustomos smulkiais kubeliais. Į dubenį su tarkuotais moliūgais dedama sutrinta avinžirnių masė, pjaustytos paprikos, kalendros, beriama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo skardą išteptą aliejumi dedama moliūgų-avinžirnių masė. Kepama orkaitėje +180-+190°C temperatūroje apie 25-30 min.

Skanaus! 😊

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą