SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

moliūgai, tikra mityba, oradžinė, sriuba

29 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS

Artėja spalis, kuris tikrai daugeliui asocijuojasi su Moliūgais 🎃, tad pats metas receptams, kurių sudėtyje yra moliūgai 🎃

Dalinamės  TRINTOS MOLIŪGŲ SRIUBOS SU LĘŠIAIS receptu 🎃

Gamybos eiga:

  • 700 g. moliūgo;
  • 200 ml. vandens (troškinimui);
  • 3 skiltelės česnakų;
  • 300 g. morkų;
  • 80 g. svogūnų;
  • Aliejaus (daržovių kepinimui);
  • 400 g. bulvių;
  • 1000 ml. vandens;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Ciberžolių;
  • Bazilikų;
  • 150 g. lęšių;
  • Vandens (lęšiams).

Gamybos eiga:

  1. Moliūgai pjaustomi vidutinio dydžio kubeliais.
  2. Supjaustyti moliūgai dedami į puodą užpilami vandeniu ir troškinami.
  3. Česnakai sukapojami, morkos sutarkuojamos burokine tarka, svogūnai supjaustomi kubeliais.
  4. Pjaustytos daržovės kepinamos keptuvėje įkaitintame aliejuje +140 – +150°C temperatūroje  apie 3-4 min.
  5. Bulvės supjaustomos vidutinio dydžio kubeliais.
  6. Pjaustytos bulvės sudedamos į troškintų moliūgų masę ir įpilama papildomai vandens.
  7. Bulvės verdamos kartu su moliūgais apie 10-15min.
  8. Prieš baigiant virti bulvėms sudedamos kepintos daržovės, beriama druska, pipirai. Sriuba dar verdama apie 5-8 min.
  9. Sriuba sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu) iki vienalytės masės.
  10. Lęšiai brinkinami šaltame vandenyje apie 30 min.
  11. Brinkinti lęšiai verdami apie 10-15 min.
  12. Virti lęšiai sudedami į sriubą ir viskas gerai išmaišoma.

Skanaus!

Share
Komentarų nėra

Rašyti komentarą