29 Rgs SAVAITĖS RECEPTAS – TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA SU LĘŠIAIS
Artėja spalis, kuris tikrai daugeliui asocijuojasi su Moliūgais 🎃, tad pats metas receptams, kurių sudėtyje yra moliūgai 🎃
Dalinamės TRINTOS MOLIŪGŲ SRIUBOS SU LĘŠIAIS receptu 🎃
Gamybos eiga:
- 700 g. moliūgo;
- 200 ml. vandens (troškinimui);
- 3 skiltelės česnakų;
- 300 g. morkų;
- 80 g. svogūnų;
- Aliejaus (daržovių kepinimui);
- 400 g. bulvių;
- 1000 ml. vandens;
- Druskos;
- Pipirų;
- Ciberžolių;
- Bazilikų;
- 150 g. lęšių;
- Vandens (lęšiams).
Gamybos eiga:
- Moliūgai pjaustomi vidutinio dydžio kubeliais.
- Supjaustyti moliūgai dedami į puodą užpilami vandeniu ir troškinami.
- Česnakai sukapojami, morkos sutarkuojamos burokine tarka, svogūnai supjaustomi kubeliais.
- Pjaustytos daržovės kepinamos keptuvėje įkaitintame aliejuje +140 – +150°C temperatūroje apie 3-4 min.
- Bulvės supjaustomos vidutinio dydžio kubeliais.
- Pjaustytos bulvės sudedamos į troškintų moliūgų masę ir įpilama papildomai vandens.
- Bulvės verdamos kartu su moliūgais apie 10-15min.
- Prieš baigiant virti bulvėms sudedamos kepintos daržovės, beriama druska, pipirai. Sriuba dar verdama apie 5-8 min.
- Sriuba sutrinama elektriniu-rankiniu trintuvu (blenderiu) iki vienalytės masės.
- Lęšiai brinkinami šaltame vandenyje apie 30 min.
- Brinkinti lęšiai verdami apie 10-15 min.
- Virti lęšiai sudedami į sriubą ir viskas gerai išmaišoma.
Skanaus!
Komentarų nėra